KunststofenRubber.nl

Toepassing: koolstofvezelversterkte koffer

18 juni 2020 om 12:19 uur

Het Chinese koffermerk TUPLUS heeft een nieuwe koolstofvezelversterkte koffer uitgebracht. De koffer is momenteel alleen in China te koop. De schalen zijn vervaardigd uit Maezio thermoplastische composiet van Covestro. TUPLUS, opgericht in 2015, maakt ‘high-end’ koffers die vele internationale prijzen hebben gewonnen, waaronder de Red Dot Design Award.


Ondanks de dramatische daling van het aantal reizen als gevolg van de corona-crisis, gelooft TUPLUS dat de reisindustrie gestaag zal terugkomen als de reisbeperkingen in China en de wereld worden versoepeld. "Mensen zijn niet veranderd omdat ze nog steeds willen reizen, maar we moeten ons aanpassen aan de nieuwe tijden die voor ons liggen en aan de nieuwe behoeften van toeristen om zich veiliger te voelen", zegt Catherine Jiang, president en ceo van TUPLUS. "Hoogwaardige materialen staan altijd centraal in ons designconcept. Covestro's Maezio-composieten hebben ons in staat gesteld om te profiteren van de superieure sterkte en premium waarde van koolstofvezel, om onze klanten een verbeterde bescherming en een geheel nieuwe reiservaring te bieden".

 

Productie

Maezio thermoplastische composieten zijn gebaseerd op een polycarbonaat matrixsysteem. De intrinsieke taaiheid van polycarbonaat maakt het al tientallen jaren tot een basismateriaal voor koffers met harde schalen. Koolstofvezelversterkte polycarbonaatcomposieten brengen stijfheid en slagvastheid naar een nieuw niveau. Met een natuurlijk, unidirectioneel koolstofvezel uiterlijk, breken Maezio-composieten met het traditionele geweven uiterlijk van koolstofvezel. Door het unieke ontwerp van de voor- en achterschalen kunnen de composietplaten direct in de productielijn worden geïntegreerd en na het snijden en coaten worden geassembleerd. Deze ontwerpbenadering is uniek om de schaalvergroting van koolstofvezel koffers te versnellen.

 

Bagagetoepassingen

"Wij geloven dat onze thermoplastische composietoplossingen de toepassing van koolstofvezelcomposieten in bagagetoepassingen zullen versnellen dankzij hun unieke prestatie-, esthetische en productievoordelen", zegt Lisa Ketelsen, hoofd van de thermoplastische composietenbusiness van Covestro. "Ondertussen werken we ook aan gethermoformde, 3D-bagageoplossingen om composieten beschikbaar te maken voor een breed scala aan koffers en steeds meer consumenten te laten genieten van de prestatie- en lifestyle-voordelen van composieten."

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »