KunststofenRubber.nl

Verpakking Philadelphia-roomkaas met gerecyclede kunststof

22 juni 2020 om 12:23 uur

Berry Global Group gaat samen met Mondelēz International in de verpakking voor hun Philadelphia-roomkaas gerecyclede kunststof gebruiken. De kunststof wordt teruggewonnen met technologie die voortvloeit uit Berry's samenwerking met SABIC, die eerder dit jaar werd aangekondigd.


Jean-Marc Galvez, President van Berry's Consumer Packaging International Division. "We zijn verheugd om samen met Mondelēz International verpakkingen te kunnen leveren, die zijn gemaakt met behulp van deze geavanceerde recyclingtechnologie. Door het terugwinnen en hergebruiken van kunststof dat anders naar de stortplaats of verbranding zou zijn gestuurd, werken we aan ons gemeenschappelijke doel om een circulaire economie te bevorderen."

 

Spannend project

Vorig jaar heeft Berry aangekondigd dat al hun ‘fast moving consumer goods'-verpakkingen tegen het jaar 2025 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar moeten zijn. "Dit is een spannend project dat aantoont dat we in staat zijn om een toonaangevend wereldwijd merk te voorzien van een oplossing die niet alleen helpt bij hun duurzaamheidsverplichtingen, maar die ook aansluit bij die van Berry", aldus Galvez.

 

Focus op ...

Agenda

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

Meer agendapunten »