KunststofenRubber.nl

Nooit meer een lekke band

07 juli 2020 om 10:18 uur

Air Fom denkt de oplossing te hebben voor de vervelende lekke band: een rubberen band zonder lucht, gebaseerd op een geëxpandeerd thermoplastisch polyurethaan (eTPU) van Covestro.


Air Fom maakt nu gebruik van een speciale technologie in combinatie met een innovatief materiaal. Met behulp van particle foam casting wordt geëxpandeerd TPU in de gewenste vorm gegoten en vertoont het precies de gewenste eigenschappen op de rand. De bandinzet is net zo licht en elastisch als een luchtgevulde band, kan snel en stevig op standaardvelgen worden gemonteerd, is onderhoudsvrij en vooral recyclebaar - in tegenstelling tot de butylrubberen binnenbanden die in conventionele banden worden gebruikt. De materiaaloplossing kan ook ten goede komen aan fietsverhuurbedrijven voor wie een constante bedrijfsklaarheid van hun voertuigen belangrijk is. Het onafhankelijke ACT Lab LLC heeft bevestigd dat het product voldoet aan de nieuwste veiligheidseisen voor gebruik in fietsen.

kr

 In vergelijking met eerdere oplossingen bieden de bandeninzetten van Air Fom duidelijke voordelen: ze zijn zo licht en elastisch als een luchtgevulde band, kunnen snel en stevig op standaardvelgen worden gemonteerd, zijn onderhoudsvrij en recyclebaar.

(Foto: Air Fom)

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »