KunststofenRubber.nl

Nooit meer een lekke band

07 juli 2020 om 10:18 uur

Air Fom denkt de oplossing te hebben voor de vervelende lekke band: een rubberen band zonder lucht, gebaseerd op een geëxpandeerd thermoplastisch polyurethaan (eTPU) van Covestro.


Air Fom maakt nu gebruik van een speciale technologie in combinatie met een innovatief materiaal. Met behulp van particle foam casting wordt geëxpandeerd TPU in de gewenste vorm gegoten en vertoont het precies de gewenste eigenschappen op de rand. De bandinzet is net zo licht en elastisch als een luchtgevulde band, kan snel en stevig op standaardvelgen worden gemonteerd, is onderhoudsvrij en vooral recyclebaar - in tegenstelling tot de butylrubberen binnenbanden die in conventionele banden worden gebruikt. De materiaaloplossing kan ook ten goede komen aan fietsverhuurbedrijven voor wie een constante bedrijfsklaarheid van hun voertuigen belangrijk is. Het onafhankelijke ACT Lab LLC heeft bevestigd dat het product voldoet aan de nieuwste veiligheidseisen voor gebruik in fietsen.

kr

 In vergelijking met eerdere oplossingen bieden de bandeninzetten van Air Fom duidelijke voordelen: ze zijn zo licht en elastisch als een luchtgevulde band, kunnen snel en stevig op standaardvelgen worden gemonteerd, zijn onderhoudsvrij en recyclebaar.

(Foto: Air Fom)

 

Focus op ...

Agenda

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

16 september 2020, Hardenberg

Mix Noordoost 2020

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »