KunststofenRubber.nl

Ineos Styrolution en Recycling Technologies gaan polystyreen recyclen

11 augustus 2020 om 09:38 uur

Ineos Styrolution, de wereldwijde leider op het gebied van styreen, en Recycling Technologies, een gespecialiseerde leverancier van kunststofrecyclingtechnologie, hebben een joint development agreement ondertekend om de ontwikkeling van de recycling van polystyreen in Europa verder te bevorderen. Beide bedrijven hebben dezelfde doelstellingen om van kunststof een duurzaam materiaal te maken.


Deze overeenkomst erkent de commerciële waarde van post-consument plastic afval om te voorkomen dat deze belangrijke hulpbron wordt verbrand of op stortplaatsen terechtkomt. Ineos Styrolution heeft uitgebreide kennis en expertise op het gebied van polymeerkunde en -productie, ondersteund door haar geavanceerde technologie. Recycling Technologies beschikt over uitgebreide kennis, technologie en expertise op het gebied van bouwreactoren, die geschikt zijn om gemengde kunststoffen thermisch te recyclen met behulp van pyrolyse.

De twee bedrijven hebben al een gedetailleerd onderzoeks- en proefproces afgerond. Deze activiteit omvatte wetenschappelijk onderzoek en de verwerking van polystyreen op de Mark II-testreactor van Recycling Technologies die uitstekende resultaten opleverde. Beide bedrijven zullen nu deze depolymerisatieoplossing op basis van de wervelbedtechnologie van Recycling Technologies, die momenteel wordt gebruikt voor gemengde kunststoffen, verder ontwikkelen om deze aan te passen voor de commerciële recycling van polystyreen. Ineos Styrolution en Recycling Technologies geloven dat depolymerisatie het potentieel heeft om de kringloop te sluiten en een circulaire economie voor polystyreen te creëren waardoor het materiaal een waardevoller polymeer wordt. Dit gerecyclede polystyreen heeft het potentieel om te voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan de regelgeving voor voedselverpakkingen, waardoor het aantrekkelijk is voor de voedingsindustrie.

Sven Riechers, Vice President, Business Management, Standard Products, EMEA bij neos Styrolution: "De wervelbedtechnologie van Recycling Technologies is een zeer veelbelovende technologie om onze gezamenlijke agenda vooruit te helpen. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking in het belang van het milieu, onze klanten en de consumenten."

Adrian Griffiths, CEO & Oprichter van Recycling Technologies, voegt toe: "We zijn verheugd om deze samenwerking met INEOS Styrolution aan te gaan om een commerciële oplossing te ontwikkelen voor het recyclen van polystyreen. Dit partnerschap creëert de basis voor een meer circulaire economie in polystyreen, waardoor de gebruikers hun uitdagende recyclingdoelstellingen, die door al hun belanghebbenden zijn vastgesteld, kunnen bereiken. Tot nu toe hebben we ons gericht op de recycling van gemengd kunststofafval, dit initiatief zal ons in staat stellen om onze oplossingen voor chemische recycling te ontwikkelen en uit te breiden om een nieuwe en belangrijke markt, het recyclen van polystyreen, aan te pakken."

 

 

Focus op ...

Agenda

9 december 2020, Online

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

9 december 2020, Online

Online Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »