KunststofenRubber.nl

Ook McDonalds stopt met plastic rietjes

14 september 2020 om 15:19 uur

McDonald’s vervangt per oktober alle plastic rietjes in de 254 Nederlandse restaurants door papieren rietjes. Ook de plastic deksel van de McFlurry verdwijnt, die is begin deze maand vervangen door een kartonnen beker met vier vouwbare randen.


Met deze papieren alternatieven bespaart McDonald's jaarlijks ruim zeventigduizend kilo plastic in Nederland. Op dit moment is zo'n 85 procent van alle verpakkingen die worden meegegeven aan gasten gemaakt van gerecycled of hernieuwbaar materiaal. Dit maakt McDonald's bekend bij de presentatie van de ontwikkeling van haar duurzaamheidsinitiatieven.

 

Erwin Dito, Managing Director McDonald's Nederland: "Ons doel is om op termijn over te stappen naar een alternatief waarbij we voor frisdranken helemaal geen rietje meer hoeven uit te geven. Daarbij denken we aan een deksel gemaakt van geperste vezels, met daarin een speciale drinkopening. Zo kunnen we weer een belangrijke stap zetten in de vermindering van ons verpakkingsmateriaal. Het papieren rietje geeft onze gasten in de tussentijd de mogelijkheid om te wennen aan een andere drinkervaring."

Verduurzamen Happy Meal

McDonald's is in Nederland ook bezig met het verbeteren van Happy Meal verpakkingen. "We gaan nieuwe leesboekjes en speeltjes vanaf 2021 niet meer in plastic verpakken, maar in FSC gecertificeerd karton of papier", geeft Dito aan. "We verkennen daarnaast ook mogelijkheden om het gebruik van plastic in het Happy Meal te verminderen. In 2021 gaan we het eerste plasticvrije speeltje aanbieden in het Happy Meal in Nederland en blijven we verschillende opties onderzoeken voor duurzaam speelgoed."

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »