KunststofenRubber.nl

Lego-onderdelen niet langer verpakt in plastic

21 september 2020 om 11:39 uur

Lego gaat de komende drie jaar tot 400 miljoen dollar investeren in duurzaamheid. Eén van de zaken die aandacht krijgt is het gebruik van plastic verpakkingen. Mer ingang van 2021 worden de plastic zakjes die in een set gebruikt worden voor het verpakken van losse onderdelen, vervangen door recyclebare papieren verpakkingen.


Dit is een eerste stap, aan het einde van 2025 wil Lego dat alle verpakkingen duurzaam en recyclebaar zijn. De omslag van Lego kwam naar aanleiding van vele brieven van kinderen die vroegen of de plastic verpakkingen voor eenmalig verbruik verwijderd konden worden door Lego vanwege het milieu. Het bedrijf maakte verschillende prototypes van duurzame materialen en testte deze met ouders en kinderen. Hieruit kwamen de papieren zakken voort.

Verder onderzoekt Lego hoe de Legoblokjes zelf duurzamer kunnen worden. Alternatieven blijken moeilijk vindbaar, door de vele eisen die aan de blokjes worden gesteld. Ze moeten niet alleen veilig en net zo technisch correct zijn als de kunststof variant, het is ook van belang dat de kleur goed behouden blijft en de blokjes aansluiten op alle eerder geproduceerde blokjes. Lego moet generaties lang meegaan en steeds verder uitgebreid kunnen worden. Het bedrijf wil voor dit soort onderzoeken de krachten bundelen met onderzoeksinstituten en andere bedrijven.
 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2023, Wisselende locaties

3D Delta Week

3D Delta Week is een reeks evenementen en activiteiten van 5 dagen op meerdere locaties, allemaal met een...

25 april 2023, Parijs (FR)

JEC World 2023

10 mei 2023, Hardenberg

Mix Noordoost 2023

Voor de makers van vandaag en morgen

Meer agendapunten »