KunststofenRubber.nl

Future Proof Plastics gaat online

28 september 2020 om 16:14 uur

Na twee succesvolle live seminars, lanceert Rethink vol trots de eerste online editie van Future Proof Plastics. Op 2 november 2020 schuiven tussen 10.30 en 12.00 uur elf toonaangevende vertegenwoordigers uit de industrie, het bedrijfsleven, de overheid en NGO’s aan bij tafelheer Maarten Bouwhuis. Zij delen hun visie op de toekomstbestendigheid van kunststof en rubber: voor, ten tijde van een crisis en in de toekomst.


Welke verwachtingen hebben zij over de verduurzaming van de rubber- en kunststofindustrie en haar producten? Inspirerende voorbeelden en mooie initiatieven komen aan bod, net als belemmeringen die het sluiten van de plastic kringloop nu nog in de weg staan.

Het thema van deze editie is 'Rethink Plastics re-invented': met elkaar een brug slaan tussen de ervaringen uit het verleden, de actualiteit van het heden en de uitdagingen van de toekomst. Na het evenement is het mogelijk om digitaal te netwerken met branchegenoten.

Deelnemen? Aanmelden kan hier

 

Tafelgasten

Bernard Wientjes (bestuurder/ondernemer), Kim Ragaert (Universiteit Gent), Peter Hein van Mulligen (CBS), Anne Koudstaal (Plastic Road), Patrick van Baal (Friesland Campina), Suzanne Kröger (Groen Links), Eddy van Hijum (Gedeputeerde Overijssel), Jelmer Vierstra (Natuur & Milieu), Sandra Onwijn (ministerie I&W), Mark van Loon (Pipelife) en Mark Vester (SABIC/PCEP) zijn deze dag te gast aan onze rondetafel. De tafelgasten gaan onder leiding van tafelheer Maarten Bouwhuis met elkaar in discussie aan de hand van prikkelende stellingen.

Daarnaast reageren zij op uitspraken van staatssecretaris Stientje van Veldhoven, Sandra Philippen (ABN AMRO), Diederik Gommers (NVIC), , Marjan Minnesma (Urgenda) en Ingrid Thijssen (VNO-NCW). Deze experts zijn voorafgaand aan Future Proof Plastics door ons geïnterviewd. In korte filmpjes geven zij antwoord op vijf vragen.

 

Focus op ...

Agenda

9 december 2020, Online

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

9 december 2020, Online

Online Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »