KunststofenRubber.nl

Vakbeurs Kunststoffen 2020 geannuleerd

14 oktober 2020 om 14:20 uur

Na overleg met haar achterban heeft Mikrocentrum bekend gemaakt dat Vakbeurs Kunststoffen dit jaar niet doorgaat. De beurs stond gepland voor 2 en 3 december in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.


Geert Hellings, algemeen directeur Mikrocentrum: "Via enquêtes onder de bezoekers, belrondes onder de exposanten en vele, additionele contacten hebben we in deze coronatijd continu de meningen en adviezen van exposanten, bezoekers en samenwerkingspartners gepolst. In contacten met exposanten bemerkten we afgelopen maanden zowel positieve reacties als terughoudendheid over beursdeelname."


Op donderdag 8 oktober organiseerde Mikrocentrum voor deze vakbeurs een bijeenkomst voor de exposanten in de Brabanthallen. Op een demo beursvloer konden exposanten onder andere de zeer uitgebreide veiligheidsmaatregelen ervaren. Algemeen was de opinie van de aanwezige exposanten dat Mikrocentrum de beurs veilig kon organiseren. Dit was al eerder bevestigd door de Veiligheidsregio. Toch bleven er onzekerheden.

 

Zorgen

Er waren zorgen over het aantal te verwachten bezoekers en de gezondheid van alle betrokkenen. Dit werd versterkt door het recent snel toenemende aantal coronabesmettingen. Daarom vroeg Mikrocentrum de exposanten om advies over de doorgang van Kunststoffen 2020 en stelde hen in de gelegenheid om kosteloos te annuleren met behoud van deelnamemogelijkheden in 2021. De uitkomsten van dit advies, het aantal annuleringen en de ontwikkelingen rondom het coronavirus, waren uiteindelijk doorslaggevend voor dit annuleringsbesluit van Mikrocentrum. De op 13 oktober door het kabinet aangekondigde gedeeltelijke lockdown met een oproep tot het verminderen van reisbewegingen en het beperken van contacten voor tenminste de komende vier weken, versterken en bevestigen het besluit.

 

Focus op 2021

Hellings: "Een vakbeurs organiseren in coronatijd vraagt hoe dan ook om extra inspanningen en investeringen. Dat doen we samen. Zo komen we ook samen tot het besluit om Vakbeurs Kunststoffen in 2020 niet door te laten gaan. Mikrocentrum start binnenkort met de voorbereidingen van de komende editie en ontwikkelt extra (digitale) alternatieven gedurende het jaar om ontmoeten en ondernemen ook in deze bijzondere tijd te faciliteren", aldus Hellings. De Vakbeurs Kunststoffen vindt volgend jaar in september plaats.

 

Focus op ...

Agenda

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

4 mei 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

19 mei 2021, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »