KunststofenRubber.nl

Klaar voor de toekomst met 15 nieuwe spuitgietmachines

15 oktober 2020 om 12:08 uur

CEO Arend-Jan Horst in de nieuwe hal van Akroh. (Foto: Akroh Industries)

Akroh Industries werd begin dit jaar voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De spuitgietexpert en halsbandproducent kan nog even flink verder groeien, nu er maar liefst vijftien nieuwe spuitgietmachines zijn geplaatst.


Naast de spuitgietmachines heeft het bedrijf geïnvesteerd in automatisering, door middel van robots, vier bovenloopkranen en een kraanbaanconstructie van twee keer zeventig meter. Hiermee kunnen matrijzen van twaalf ton in de spuitgietmachines worden geplaatst.

 

Onder de vijftien nieuwe spuitgietmachines is de grootste die Akroh ooit in het bezit heeft gehad, namelijk een van veertien meter lang, drie meter breed en 75 ton zwaar. Hiermee kunnen kunststof producten van 6500 gram worden gemaakt, met een sluitkracht van 1200 ton.

 

Binnenkort wordt de hele spuitgietproductie naar het pand van 13500 m2 aan de Marsweg verplaatst en worden de machines in gebruik genomen. Hier zal uiteindelijk ook het hoofdkantoor van Akroh zich vestigen begin volgend jaar, wanneer ook het tienjarig jubileum wordt gevierd. 

  

 

Focus op ...

Agenda

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2021, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Materials+Eurofinish+Surface

15 september 2021, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2021

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

Meer agendapunten »