KunststofenRubber.nl

PlasticsEurope lanceert actieplan voor nul pellet verlies

19 oktober 2020 om 16:01 uur

PlasticsEurope, de pan-Europese handelsvereniging die kunststofproducenten vertegenwoordigt, lanceerde haar jaarlijkse voortgangsrapport Operation Clean Sweep (OCS) waarin de balans wordt opgemaakt van de vorderingen om het verlies van pellets in elke omgeving te beëindigen.


Bij deze gelegenheid heeft PlasticsEurope,samen met de kunststof waardeketen, haar actieplan onthuld voor de ontwikkeling van een Europees certificeringsschema voor nul pellet verlies tegen 2022. Het zal gemeenschappelijke vereisten stellen op basis van de zes pijlers van de OCS-belofte die regelmatig zullen worden gecontroleerd door geaccrediteerde derden. Het doel is om in 2025 alle bij PlasticsEurope aangesloten bedrijven extern te laten auditen.

"Deze aanpak zal de kunststofindustrie in staat stellen om op transparante wijze haar inspanningen te tonen waarmee zij concrete maatregelen implementeren om pelletverlies in het milieu te voorkomen", legt dr. Markus Steilemann, CEO van Covestro en President van PlasticsEurope uit. "Dit is een open uitnodiging aan de waardeketen van kunststoffen om zich bij ons aan te sluiten."

Pellets, poeders en vlokken zijn verschillende soorten grondstoffen die worden omgezet in plastic producten. Hoewel in de hele kunststofindustrie strenge milieu-, veiligheids- en kwaliteitscontroles worden toegepast, kan onbedoeld verlies van pellets optreden in verschillende stadia langs de waardeketen. Het OCS-programma geeft bedrijven aanbevelingen over hoe ze nul pelletverlies kunnen bereiken en is een essentieel onderdeel van de 2030 Voluntary Commitment van PlasticsEurope.

Lees hier het complete OCS rapport.
 

Focus op ...

Agenda

9 december 2020, Online

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

9 december 2020, Online

Online Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »