KunststofenRubber.nl

Refitech lanceert lichtgewicht telescoopbuis

23 oktober 2020 om 09:08 uur

De telescoopbuis is onder andere een handige manier om afstand te bewaren bij het afrekenen. (Foto: Refitech)

Refitech lanceert een nieuwe lichtgewicht telescoopbuis voor audiovisuele toepassingen en horeca. De telescoop kan goed gebruikt worden nu we door corona afstand moeten houden.


De 4-delige RefiFLEX TS pole22 weegt nog geen 200 gram, meet ingeschoven 50 cm en kan traploos uitgeschoven worden tot maximaal 150 cm. Door de draaikoppelstukken met rubber grip klemmen de delen snel en eenvoudig weer vast. De telescoop heeft twee metalen 1/4"- 1/4" en 1/4"- 3/8" schroefadapters, voor het koppelen van een video- of fotocamera, een microfoon of andere apparatuur, en wordt geleverd met een beschermtas.

 

"Nu de corona-periode langer duurt, moeten we allemaal afstand blijven houden," zegt Bas Nijpels, Sales Engineer bij Refitech. "Deze telescoop is dan perfect inzetbaar, bijvoorbeeld als compacte microfoonhengel, die met gemak past in de rugzak of draagtas van reporters of vloggers. Daarnaast is deze ook ideaal voor het aangeven van een pinapparaat in de horeca of het aanreiken van medicijnen in de zorg."

"Bij Refitech zijn we altijd bezig om nieuwe slimme productoplossingen te bedenken op basis van standaard carbon componenten, in lijn met wat klanten zoeken. Zo zijn we ook op onze nieuwe telescooplijn gekomen. De TS pole22 is ontstaan doordat we vragen kregen naar een lichte, compacte en kortere telescoop; klein van formaat, dus makkelijk mee te nemen. Ons doel was om onder de 250 gram te blijven en dat is ruimschoots gelukt," voegt hij toe.


In aanvulling op het telescoopprogramma heeft Refitech voor klanten die op zoek zijn naar langere oplossingen de Twister en Extender inserts bedacht. "Met deze nieuwe inserts kunnen we tot 4 meter lengte in kleine buisdiameters aanbieden aan onze klanten," gaat Bas Nijpels verder. "Bij de ontwikkeling en productie van ervan werkte onze vestiging in Waalwijk nauw samen met onze productielocatie in Ningbo, China. Het design en de ontwikkeling zijn grotendeels in Nederland gedaan, nu worden ze in grotere batches in de Chinese Refitech vestiging geproduceerd en geassembleerd. Hierdoor kunnen we dit soort standaardproducten tegen realistische prijzen aan onze klanten aanbieden."

 

Het laagdrempelig online beschikbaar maken van carbon producten is één van de doelen van Refitech. "We zien de Internet-verkoop via Carbonwebshop.nl gestaag groeien. Dit is nu een substantieel onderdeel van onze activiteiten. We gaan dit nu verder uitrollen voor engineers en technici in heel Europa," zegt Bas Nijpels tot slot.

 

 

Focus op ...

Agenda

9 december 2020, Online

Online Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

9 december 2020, Online

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »