KunststofenRubber.nl

Circulaire plantenpotten

26 november 2020 om 16:16 uur

Desch, producent van thermovorm en spuitgiet plantenpotten, heeft recyclebare kunststof potten geïntroduceerd voor de tuinbouwsector. De potten zijn zelf ook gemaakt van gerecycled plastic.


Desch heeft het merk Recover® geïntroduceerd in 2019, D-Tect®Plus werd afgelopen voorjaar gelanceerd. Het Duitse keuringsinstituut Cyclos-HTP heeft beide merken gecertificeerd. Ze zijn nIR-detecteerbaar en dat zorgt ervoor dat ze tijdens de verwerking van plastic afval effectief uit de afvalstroom worden gescheiden. De potten kunnen zo eenvoudig worden gerecycled tot een nieuw plastic product.

De Recover®-potten worden gemaakt van plastic consumenten afval. De producten van D-Tect®Plus worden gemaakt van post-industrieel recyclaat: plastic afval dat afkomstig is van andere plastic verwerkende bedrijven.

De productie bij Desch draait voor beide merken op volle toeren. De Recover® thermovorm potten zijn inmiddels verkrijgbaar in 6 kleuren, de potten van D-Tect®Plus in maar liefst 14 kleuren. En daar komen steeds meer kleuren bij.

De nieuwe potten zijn detecteerbaar met nIR en drijvend op water in de laatste fase van plastic afvalscheiding.
 

Focus op ...

Agenda

21 juni 2021, online

Midden in de Maak

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2021, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Materials+Eurofinish+Surface

Meer agendapunten »