KunststofenRubber.nl

Metaaldetector bespaart kunststoffenfabrikant 75% aan onderhoudskosten

05 januari 2021 om 12:26 uur

Een Bulgaars producent en leverancier van thermoplastische componenten voor automotive en elektronische apparatuur had vaak last van noodstops en moest veel reparaties uitvoeren, waardoor de onderhoudskosten hoog opliepen. Die zijn inmiddels sterk terug gebracht.


Een terugkomend probleem voor de producent deed zich voor bij het verwerken van virgin glas-gevuld materiaal met regranulaat. De mallen raakten telkens verstopt met metalen deeltjes, waardoor er maandelijks tien noodstops nodig waren, net als twee tot drie reparaties, die zeer kostbaar zijn. Al met al kostte het probleem jaarlijks tussen de 25 en 30 productiedagen en zo'n vier- tot vijfduizend euro aan onderhoudskosten.

Na een analyse van de productieomgeving en de productiespecificaties werd een metaaldetectiesysteem (Protector 40) samen met een magneetsysteem (Safemag ) geïnstalleerd aan de invoertrechter van de spuitgietmachine. Dit sloot het beste aan bij de doorvoer en de toevoer, waarmee het de meest effectieve locatie is voor het verwijderen van metaalverontreinigingen voordat deze de machine ingaan.

Sinds de installatie van de metaaldetector worden er zo'n tien tot twaalf verontreinigingen per maand opgespoord. De onderhoudsdagen zijn hiermee teruggelopen naar 4 tot 5 dagen per jaar. Hiermee neemt het aantal productieve dagen per jaar tot met 20 tot 2. Ook is de productie toegenomen met vijftien tot twintig procent. 

 

 

Focus op ...

Agenda

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

4 mei 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

19 mei 2021, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »