KunststofenRubber.nl

Samenwerking met Konecranes maakt schaalvergroting Interceptor mogelijk

14 december 2020 om 14:54 uur

Interceptor 005 en 006 worden naast elkaar opgebouwd op locatie in Maleisië bij Konecranes' MHE-Demag. (Foto: The Ocean Cleanup)

The Ocean Cleanup heeft een samenwerking aangekondigd met het bedrijf Konecranes, om de serieproductie van Interceptors te verzorgen in hun productiefaciliteiten in Maleisië.


Momenteel zijn er twee Interceptors in productie in de MHE-Demag faciliteit in Maleisië. Samen met Konecranes heeft The Ocean Cleanup de afgelopen anderhalf jaar het ontwerp van de Interceptor aangepast om zowel de operationele als de productie-efficiëntie te verbeteren.

 

Ontwerp-updates

Om de basis te leggen voor een wereldwijde schaalvergroting worden momenteel tegelijkertijd de Interceptors 005 en 006 gebouwd in de MHE-Demag-faciliteit van Konecranes in Klang, Maleisië, deze zullen naar verwachting in mei 2021 worden voltooid. Bij deze derde generatie Interceptors zijn enkele aanpassingen gedaan om de inzamelingsefficiëntie en het productiegemak te verbeteren:

  • De transportband is 1,6 keer breder, en nu 2,5 meter breed. De grotere breedte zorgt voor een minder belemmerende stroom en een betere verdeling naar de dumpers. Ook de bak en de 6 dumpers zijn verbreed. 
  • Het nieuwe ontwerp van de Interceptor is voorzien van verbeterde monokristallijn zonnecelpanelen en een slim energieopslagsysteem, dat kleiner is maar nog steeds voldoet aan de 100% zonne-energiebehoefte die nodig is om de Interceptor in werking te stellen.
  • De bijgewerkte versie heeft een nieuw frame en een catamaranstructuur die vanaf de grond is opgebouwd. Het modulaire ontwerp moet de wereldwijde inzet vergemakkelijken. 
 

Focus op ...

Agenda

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

4 mei 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

19 mei 2021, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »