KunststofenRubber.nl

Certificeringsprogramma voor nul pelletverlies tegen 2022

12 januari 2021 om 09:07 uur

Foto: PlasticsEurope

PlasticsEurope heeft een actieplan onthuld voor de ontwikkeling van het allereerste certificeringsprogramma voor nul pelletverlies tegen 2022. Het zal gemeenschappelijke eisen stellen op basis van de zes pijlers van de OCS-belofte die regelmatig zullen worden gecontroleerd door geaccrediteerde derde partijen.


Op deze manier zal het de kunststofindustrie en de hele waardeketen van pelletsbehandelaars in staat stellen om op transparante wijze haar inspanningen te tonen waarmee zij concrete maatregelen implementeren om pelletverlies in het milieu te voorkomen. Het doel is om in 2025 alle bij PlasticsEurope aangesloten bedrijven extern te laten auditen. De overeenkomst werd ondertekend door EuPC, de vereniging van Europese Kunststofverwerkers, en PlasticsEurope, de handelsvereniging die de kunststofproducenten in Europa vertegenwoordigd.

PlasticsEruope lanceerde het plan samen met het jaarlijkse voortgangsrapport Operation Clean Sweep (OCS), waarin de balans wordt opgemaakt van de vorderingen die leden hebben gemaakt samen met de waardeketen, om het verlies van pellets in elke omgeving te beëindigen. Het complete rapport is hier beschikbaar.
 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »