KunststofenRubber.nl

FrieslandCampina kiest voor 100% gerecycleerde PET-flessen

14 januari 2021 om 10:50 uur

Vanaf februari 2021 gaat FrieslandCampina PET-flessen maken van 100% gerecycled PET (rPET). Omdat een PET-fles alleen gerecycled kan worden als de consument het etiket heeft verwijderd, heeft de Research & Development-afdeling van FrieslandCampina aanvullend een gloednieuwe ‘ritssluiting’ ontwikkeld die verwijdering eenvoudiger maakt.


Daarmee is FrieslandCampina het eerste bedrijf in de zuivelsector dat zijn flessen nagenoeg circulair maakt voor zijn merken in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije.


Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina: "Met de 100% recycled PET-fles zet FrieslandCampina een nieuwe stap in het circulair maken van zijn verpakkingen. Het is onze ambitie om volledig circulair te worden. Daarom verhogen we het gerecyclede gehalte van onze PET-flessen van twintig  naar honderd procent. Deze stap is ​​cruciaal, want om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, moeten alle verpakkingen eerst recyclebaar en/of herbruikbaar worden."

 

Besparing 1,9 miljoen kilo plastic

Een van de doelstellingen van FrieslandCampina's duurzaamheidsprogramma ‘Nourishing a better planet' is om het gehele verpakkingsportfolio volledig circulair en CO₂-neutraal te maken en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal tot een minimum te beperken. FrieslandCampina maakte vijf jaar geleden al de keuze om over te stappen op PET voor al zijn drinkflessen, omdat PET in potentie volledig circulair is te maken. Bovendien is het in tegenstelling tot glas licht van gewicht en heeft het een lage CO₂-voetafdruk. Door alle nieuwe PET-flessen te maken van oude PET-flessen, voorkomt FrieslandCampina de productie van bijna 1,9 miljoen kilo aan nieuw plastic.

 

Focus op ...

Agenda

4 mei 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 juni 2021, Parijs, Frankrijk

JEC World 2021

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

8 juni 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

Meer agendapunten »