KunststofenRubber.nl

Eigenaren Arburg nemen AMK-divisie Drives&Automation over

28 januari 2021 om 10:03 uur

De ondernemers achter spuitgietmachinefabrikant Arburg – de families Hehl en Keinath - hebben met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 AMK Arnold Müller GmbH & Co en daarmee de Drives& Automation-divisie van AMK overgenomen. De nieuwe naam van de onderneming wordt AMKmotion GmbH + Co KG.


AMK werkt al meer dan twee decennia nauw samen met Arburg als ontwikkelingspartner voor elektrische aandrijfsystemen. De samenwerking heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het succesverhaal van de elektrische Allrounder spuitgietmachines, aldus Arburg, en bestaat al sinds 1994. In 2001 werd de eerste elektrische serie machines, de Alldrive serie, geïntroduceerd. Sinds die tijd zijn de Allrounder A-machines grotendeels uitgerust met AMK-aandrijfcomponenten.

 

In de afgelopen vijf decennia heeft AMK zich ontwikkeld van een motorfabrikant tot een systeemleverancier. De AMK Groep is verdeeld in twee divisies. De productportfolio van de divisie Drives & Automation omvat motoren, gecentraliseerde en gedecentraliseerde aandrijfoplossingen en besturingssystemen. De divisie Automotive van AMK Automotive produceert onderdelen zoals luchtveringscompressoren, luchtveringssystemen en stuurbekrachtigingsaandrijvingen. In 2016 werd het familiebedrijf uit Zuid-Duitsland verkocht aan de Chinese investeerder Zhongding Holding Europe GmbH. 

 

Focus op ...

Agenda

4 mei 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 juni 2021, Parijs, Frankrijk

JEC World 2021

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

8 juni 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

Meer agendapunten »