KunststofenRubber.nl

3D-geprint werkpaviljoen uit plastic afval (video)

10 maart 2021 om 11:27 uur

In de Grofsmederij op het RDM terrein in Rotterdam is de eerste 3D-geprinte werkruimte in gebruik genomen. De werkruimte is geprint met PET-afval uit de (haven)industrie in De Werkplaats op M4H. De zogenaamde R-IGLO is in opdracht van Royal3D ontworpen door the ArchiTech Company.


Samen met lokale ondernemers gaat het Havenbedrijf Rotterdam op zoek naar duurzame ontwikkelingen. De R-IGLO is daar een mooi voorbeeld van. Deze duurzame vastgoedoplossing heeft de naam R-IGLO vanwege het karakteristieke en herkenbare uiterlijk. De letter R staat voor Reusable, Recycled, Rotterdam en Royal3D. The ArchiTech Company ontwierp de vorm en het kenmerkende patroon. De constructie bestaat uit flexibel toe te passen elementen van verschillende formaten. Het modulaire karakter zorgt ervoor dat de losse delen gemakkelijk te vervoeren en op te bouwen zijn, en worden hierdoor ook makkelijk gedemonteerd of opgeslagen.

PETG

De R-IGLO is geprint van recycled PETG-materiaal uit de Rotterdamse haven, versterkt met 30% glasvezel. Met de Continuous Fibre Additive Manufacturing (CFAM) printer van Royal3Din De Werkplaats in M4H, kan er op industriële schaal worden geprint. De machine print minimaal 15 kg per uur en kan objecten met een omvang van 4x2x1,5 meter printen. Met CFAM wordt er continue vezel toegevoegd aan het printmateriaal, waardoor de materiaalsterkte en -stijfheid aanzienlijk toeneemt.

 

Focus op ...

Agenda

8 juni 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

21 juni 2021, online

Midden in de Maak

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

Meer agendapunten »