KunststofenRubber.nl

Renewi investeert in de waardeketen van plastics in de Gentse haven

17 maart 2021 om 13:17 uur

Op Renewi's vestiging aan de Moervaartkaai in de haven van Gent, rees afgelopen jaar naast een gloednieuwe plastics sorteerlijn ook een nieuw gebouw voor een state-of-the art verwerkingslijn voor harde kunststoffen. Een investering om de Europese recyclingpercentages te verhogen en de overgang naar een circulaire economie te versnellen.


Jaarlijks zal 20.000 ton gemengd kunststofafval bij Renewi in Gent verwerkt worden. Eerst wordt, aan de volledig nieuwe sorteerlijn, het plasticafval voorgesorteerd op verschillende mono-kwaliteiten om de kwalitatieve input voor de verwerkingslijn te waarborgen. Het verwerken gebeurt in het nieuwe gebouw waar een geavanceerde maal-en waslijn werd geïnstalleerd. Deze installatie produceert een zuiver gerecycleerd PP/PE maalgoed met een uitstekende kwaliteit om hergebruikt te worden in nieuwe, gerecycleerde kunststoftoepassingen.

 

Kwaliteitsborging

Dit hoog kwalitatief maalgoed is bestemd voor de industrie in binnen- en buitenland. Om de afnemer de hoogwaardige kwaliteit van deze secundaire grondstof te garanderen, wordt het product in ons eigen laboratorium op verschillende momenten in het productieproces getest. Op kwaliteit, maar ook op klantspecifieke eisen.

 

 

"Renewi focust op geavanceerde operationele oplossingen die tot hoogwaardige, stabiele eindproducten leiden. Vandaar deze mooie investering in een nieuwe sorteer-, maal- en waslijn," aldus Philip Heylen, Director Materials Renewi België.

 

 

Focus op ...

Agenda

8 juni 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

21 juni 2021, online

Midden in de Maak

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

Meer agendapunten »