KunststofenRubber.nl

Outdoorkleding van oude banden

22 maart 2021 om 16:09 uur

BASF en outdoorkledingmerk VAUDE hebben samen een duurzame kledinglijn geïntroduceerd met broeken gemaakt van oude rubberbanden.Vanaf maart 2022 is de kleding in de winkel beschikbaar.


Met de innovatie willen BASF en VAUDE een bijdrage leveren aan het verminderen van afval en het behoud van waardevolle hulpbronnen. "Onze Ultramid® CcycledTM is een innovatief polyamide 6 dat kan worden gebruikt om hoogwaardig textiel te produceren. Tijdens de productie besparen we grondstoffen op basis van fossiele grondstoffen en bieden we onze klanten een kleinere koolstofvoetafdruk," verklaarde Christoph Gahn, Vice President Business Management Polyamides bij BASF. René Bethmann, innovatiemanager bij VAUDE, voegt hieraan toe: "We willen een pionier zijn in het opbouwen van een circulaire economie voor onze functionele kleding. Ons doel is om een meetbare bijdrage te leveren voor het milieu. Dit omvat het verminderen van de hoeveelheid gebruikte primaire fossiele grondstoffen, evenals het terugdringen van de CO2-uitstoot bij de vervaardiging van onze producten. Door Ultramid® CcycledTM te gebruiken, kunnen we de koolstofvoetafdruk met meer dan de helft verminderen."

 

BASF voert pyrolyse-olie van oude banden toe aan zijn productie Verbund in Ludwigshafen, en vervangt daarmee gedeeltelijk fossiele grondstoffen. Het aandeel gerecycleerde grondstof wordt aan bepaalde producten die in het Verbund worden vervaardigd, toegekend met behulp van een gecertificeerde massabalansbenadering. Aangezien de producten met "CcycledTM" in hun naam exact dezelfde eigenschappen hebben als de equivalenten die uit fossiele grondstoffen zijn vervaardigd, kunnen de klanten ze op dezelfde manier verwerken en in hun conventionele processen gebruiken. Ultramid® CcycledTM kan bijgevolg ook worden gebruikt in toepassingen met hoge kwaliteits- en prestatie-eisen, zoals in de textielindustrie. 

 

Focus op ...

Agenda

8 juni 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

21 juni 2021, online

Midden in de Maak

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

Meer agendapunten »