KunststofenRubber.nl

PolyREC: nieuwe samenwerking gaat verslag brengen over circulariteit Europees plastic

22 maart 2021 om 21:22 uur

Petcore Europe, PlasticsEurope, Plastics Recyclers Europe en VinylPlus hebben samen PolyREC opgericht. PolyREC zal de gegevens over de recycling en opname van kunststoffen in Europa monitoren, verifiëren en rapporteren. Dit zal worden bereikt door gebruik te maken van een gemeenschappelijk systeem voor gegevensverzameling - RecoTrace. PolyREC zal zorgen voor traceerbaarheid, transparantie en vertrouwen in gerecyclede materialen in de gehele waardeketen van kunststoffen.


PolyREC zal gebruik maken van de twintig jaar ervaring en expertise van VinylPlus, dat zich heeft ontwikkeld tot de industrienorm voor het verzamelen van geloofwaardige en betrouwbare recyclinggegevens via zijn gegevensverzamelingsvehikel Recovinyl.

 

Brigitte Dero, directeur van VinylPlus: "Circulariteit van kunststoffen is een belangrijke kans om de duurzaamheid van kunststofproducten te verbeteren. De Europese PVC-industrie heeft via VinylPlus geleerd hoe belangrijk toezicht en voortgangsrapportages zijn. We zijn dan ook verheugd om deze jarenlange ervaring te delen en samen te werken met alle sectoren van de kunststofindustrie om de traceerbaarheid en transparantie van gerecyclede kunststoffen in de gehele kunststofwaardeketen te verhogen."

 

PolyREC komt op een moment dat het bewaken van de circulariteit van polymeren van het grootste belang is, vooral in het kader van de Circular Plastics Alliance (CPA). Dit systeem zal in staat zijn om te voldoen aan de CPA-doelstellingen, wettelijke traceerbaarheidseisen en industriebrede plastic recyclingbeloftes. De voorzitter van PRE, Ton Emans, zei verder dat "het opzetten van mechanismen die de voortgang in het circulair maken van kunststoffen op een transparante manier aantonen, een must is als we de EU-doelstellingen willen halen".

 

Geïnteresseerde organisaties zijn welkom om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

 

Focus op ...

Agenda

8 juni 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

21 juni 2021, online

Midden in de Maak

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

Meer agendapunten »