KunststofenRubber.nl

Huishoudartikelen van gerecycled verpakkingsafval in de supermarktschappen

13 april 2021 om 09:41 uur

PreZero brengt samen met de detailhandelsdivisies Lidl en Kaufland voor het eerst eigen recyclingproducten op de markt, die zijn geproduceerd uit gerecycled verpakkingsafval. De Schwarz-groep heeft zijn knowhow op het gebied van recycling geconsolideerd in de milieubusinessunit PreZero.


Het verpakkingsafval dat PreZero inzamelt en sorteert voor afvalbeheer, wordt gereinigd in twee eigen recyclinginstallaties in Europa en vervolgens verwerkt tot kunststofgranulaat. De resulterende huishoudelijke producten bestaan voor ten minste 95 procent uit gerecycled plastic. De producten variëren van emmers en kleerhangers tot opbergdozen. De eerste producten zijn al  verkrijgbaar in de Kaufland-winkels en het assortiment zal in de loop van het jaar worden uitgebreid. De producten zijn ook verkrijgbaar in alle Lidl-winkels in Duitsland.

 

Als onderdeel van de REset Plastic-strategie zijn de recyclingproducten een middel om de visie van het concern "minder plastic - gesloten kringlopen" te promoten. Meer informatie over de Reset Plastic strategie is hier beschikbaar.

 

Focus op ...

Agenda

21 juni 2021, online

Midden in de Maak

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2021, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Materials+Eurofinish+Surface

Meer agendapunten »