KunststofenRubber.nl

Compleet recyclebaar museum in Madrid (video's)

11 mei 2021 om 09:49 uur

In Madrid zal op 8 mei 2021 het 'Museo de los Plasticos' de deuren openen. Tien dagen lang is het museum te bezichtigen op de Plaza de Juan Goytisolo voor het Reina Sofia museum, waarna deze op 17 mei, wereldrecyclingdag, volledig gerecycled zal worden.


Paccor, een verpakkingsproducent, is hoofdsponsor van het door EsPlásticos geïnitieerde project. Het museum, dat voor 100% uit kunststof bestaat, brengt een ode aan verschillende kunststof creaties en toont hun onbekende toepassingen.

 

EsPlásticos, een platform voor kunststoffen dat als verbindingspunt fungeert voor de verschillende actoren in de sector en de kunststofwaardeketen, is opgericht in november 2019. De stichtende partners zijn brancheorganisaties als Plastics Europe, Anaip, Aimplas en Cicloplast.

 

EsPlástico is opgericht met het doel om duurzame plastic oplossingen en de technische, economische, sociale en ecologische vooruitgang van de sector bekend te maken. De belangrijkste boodschappen van dit platform zijn gericht op de circulaire economie, klimaatverandering, veiligheid en gezondheid en zwerfvuil op zee.

 

EsPlásticos informeert over de voordelen van plastic en bewustwording over het juiste beheer van afval om de milieu-impact te verminderen. Daarnaast speelt innovatie een belangrijke rol, met de nadruk op R&D-projecten op het gebied van recycling en duurzame ontwikkeling.


"Dankzij initiatieven als EsPlástico bundelen verschillende actoren in de sector hun krachten om te komen tot een toekomst van steeds duurzamere kunststof", verklaart Andreas Schütte, CEO van Paccor. "Gezien de voortdurende aanvallen waarmee de kunststofindustrie de laatste tijd te maken heeft, lanceert EsPlásticos nu een originele campagne die de verbazingwekkende eigenschappen van plastic laat zien, waaronder de recyclebaarheid ervan, en Paccor is er trots op hier deel van uit te maken."


Het doel is de aandacht te trekken van burgers, de media, opiniemakers en politici om hen bewust te maken van de voordelen van dit materiaal en de oplossingen die het kan bieden.


"Alle bewijzen ten gunste van plastic die we gewoonlijk niet waarnemen of niet naar waarde schatten, zullen worden getoond in het museum, waardoor nieuwe meningen ontstaan die in contrast zullen staan met de negativiteit die momenteel rond het gebruik van kunststof bestaat", zegt Koke Pursals, algemeen directeur van Paccor Iberia.


Het bijzondere van dit museum is dat het zijn sluitingsdatum al aankondigt op de dag van de opening, namelijk op Wereldrecyclingdag op 17 mei 2021. Het Plastic Museum zal volledig worden gerecycled om voor andere doeleinden te worden gebruikt, waarmee de veelzijdigheid van het materiaal wordt gedemonstreerd.


"EsPlásticos wil de publieke opinie laten zien dat een andere visie op plastic mogelijk is, door recycling in alle media centraal te stellen", besluit Caterina Camerani, VP Group Sustainability bij Paccor. "We moeten discussies op gang brengen rond plastic materialen en ervoor zorgen dat ze als deel van de oplossing worden beschouwd en niet alleen als deel van het probleem." 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2021, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2021

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

15 september 2021, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Materials+Eurofinish+Surface

Meer agendapunten »