KunststofenRubber.nl

Essentra Components stapt over op elektrische spuitgietmachines

08 juni 2021 om 09:32 uur

Essentra Components, de wereldwijde fabrikant van essentiële industriële componenten, is begonnen aan een investeringsprogramma van meerdere miljoenen ponden voor de lange termijn om zijn portfolio van hydraulische spuitgietmachines te upgraden zodat ze tegen eind 2031 elektrisch worden.


Het bedrijf werkt samen met een klein aantal belangrijke machineleveranciers met wereldwijde ondersteuningsnetwerken om 180 machines te vervangen die al vijftien jaar of langer in bedrijf zijn (en momenteel het einde van hun levensduur naderen). De vervangende machines zullen zowel volledig elektrisch als hybride elektrisch zijn, waarbij de laatste gebruik maken van Vireo servoaandrijvingstechnologieën.

 

De omschakeling zal resulteren in een geschatte 33 procent vermindering van het energieverbruik, cyclus na cyclus, en een 25 procent toename van de cyclustijd, tool-to-tool.

 

De voorspelde proces- en productiviteitsverbeteringen zullen drie elektrische machines effectief in staat stellen het werk van vier hydraulische modellen te doen, waardoor de totale voetafdruk kleiner wordt. De grotere capaciteit wordt aangevuld met de gegarandeerde herhaalbaarheid die elektrische machines kunnen leveren, waardoor een nog hogere productkwaliteit wordt gegarandeerd.

 

Chris Butler, Global Process Development Manager, zegt dat er duidelijke voordelen voor de klant zijn: "Hoewel elektrische machines een aanzienlijke initiële investering vergen, worden deze kosten meer dan gecompenseerd door de verhoogde capaciteit en lagere energiekosten, wat opwindend nieuws is voor zowel ons bedrijf als onze klanten."

 

"Elektrische machines zijn betrouwbaarder en gaan langer mee dan hun hydraulische tegenhangers, met eigendomskosten berekend over een levenscyclus van meer dan twintig jaar in plaats van vijftien. Ze leveren ook aanzienlijk meer productieve uren per jaar. Met deze prestaties en een grotere automatisering kunnen we onze klanten nog efficiënter laten werken."

 

Chris zegt dat het standaardiseren van apparatuur extra voordelen met zich meebrengt: "Standaardisatie vereenvoudigt onze trainingsbehoefte en leidt ook tot een betere beschikbaarheid van reserveonderdelen, wat op zijn beurt leidt tot nog meer uptime voor de geïnstalleerde machines", voegt hij eraan toe. "Naast de machines herzien we ook onze tooling- en re-toolingprocessen en verhogen we de cavitatie voor een hogere opbrengst, waardoor we ongebruikelijke projecten kunnen aannemen die voorheen misschien als buiten bereik werden beschouwd."

 

Essentra testte zijn eerste elektrische machine meer dan tien jaar geleden, maar de recente technologische vooruitgang en het streven naar een duurzamere toekomst hebben er samen toe geleid dat een hernieuwde focus op een elektrische visie een prioriteit is geworden. De nieuwe technologie zal snellere doorlooptijden voor nieuwe lijnen en snellere cyclustijden mogelijk maken, terwijl een standaardafwijking van nul op elektrische machines leidt tot een grotere nauwkeurigheid en minder afgekeurde onderdelen, wat allemaal essentieel is om belangrijke klanten aan te trekken en te behouden.

 

Chris zegt dat het programma deel uitmaakt van Essentra's reis naar een duurzamere toekomst: "Alle grote fabrikanten zullen in de komende tien jaar volledig elektrisch zijn", voegt hij eraan toe. "Onze klanten willen altijd meer doen met minder, en elektrische machines geven onze klanten niet alleen een kwalitatief beter product, maar ze helpen hen ook hun eigen duurzaamheidsagenda na te komen."

Ongeveer 32 machines zijn uitgekozen voor onmiddellijke vervanging in de komende twaalf maanden op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Thailand. Er wordt gezorgd voor volledige trainingspakketten voor Essentra-teams en 24/7 ondersteuning voor alle nieuwe machines (inclusief diagnostiek op afstand).

 

Focus op ...

Agenda

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2021, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Materials+Eurofinish+Surface

15 september 2021, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2021

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

Meer agendapunten »