KunststofenRubber.nl

Overname Seynhaeve Plastics door Igepa Belux

15 juni 2021 om 09:28 uur

Igepa Belux koopt Seynhaeve Plastics uit Hooglede. De overname-overeenkomst voorziet dat op 1 juli 2021 Igepa Belux alle activiteiten, klanten, stock, machines van Seynhaeve Plastics en het voltallige personeel overneemt. Deze overname kadert in de strategische bedrijfsvisie van Igepa om te diversifiëren en te groeien in een beperkt aantal markten, waaronder die van de visuele communicatie.


Seynhaeve Plastics is sinds 1965 distributeur van kunststoffen voor bouw en industrie, maar telt ook heel wat klanten in de visuele communicatiemarkt. Naast de verkoop van platen is Seynhaeve Plastics producent van lichtstraten en lichtkoepels. Met de overname van Seynhaeve Plastics verstevigt Igepa Belux zijn positie in de markt van de visuele communicatie. Bovendien wordt Igepa Belux actief in de verkoop van kunststoffen voor de bouw en industriële toepassingen. Dit biedt extra groeimogelijkheden. Na de overname zal Igepa Belux in deze markt een omzet realiseren van 28 miljoen euro.

 

Igepa Belux zal vanaf 1 juli het magazijn in Hooglede verder gebruiken. Om van de overname een succes te maken en de continuïteit voor de klanten te verzekeren zal de huidige eigenaar en zaakvoerder Francis Seynhaeve een actieve rol spelen binnen de Igepa Belux groep. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de verdere groei van de kunststoffen in de bouw- en industriemarkt. Ook dochter Laurence Seynhaeve blijft actief na de overname. Francis Seynhaeve (eigenaar en CEO Seynhaeve Plastics): 'Wij hebben een sterke groei gekend in onze sector en om deze nog verder te kunnen garanderen past deze opportuniteit perfect in onze visie om de stap te zetten naar schaalvergroting."

 

Igepa Belux is de marktleider in België en Luxemburg als toeleveringsbedrijf voor de wereld van papier, visuele communicatie, verpakking en hygiëneproducten. Dirk Salens (CEO Igepa Belux): 'Met deze overname verstevigen we niet alleen onze positie in de visuele communicatiemarkt, maar diversifiëren we ook in de richting van de bouw- en industriemarkt. Het is met andere woorden een extra diversificatie binnen één van onze groeimarkten. We verrijken ons bovendien met heel wat kennis, kunde en ervaring in de wereld van technische kunststoffen. Ik geloof in de toekomst van de bouw- en industriële markt. De overheid en de privésector plannen immers heel wat investeringen in deze markten, onder andere in het kader van de relancepolitiek na de corona-crisis. Door deze overname moeten we kunnen participeren aan deze groei.'

 

Focus op ...

Agenda

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2021, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Materials+Eurofinish+Surface

15 september 2021, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2021

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

Meer agendapunten »