KunststofenRubber.nl

Essentra verhoogt gebruik van post-consumer gerecycled plastic in LDPE-componenten

22 juni 2021 om 11:01 uur

Essentra Components, de wereldwijde producent van essentiële industriële componenten, heeft het percentage post-consumer gerecycled plastic in de productie van Lagedichtheidpolyetheen-componenten (LDPE) sterk verhoogd.


Als onderdeel van het streven naar een duurzamere toekomst worden bijna alle LDPE-producten die in het Verenigd Koninkrijk worden geproduceerd en wereldwijd - ook in Nederland - worden gedistribueerd, vervaardigd van ten minste veertig procent gerecycled plastic. Soms is dat percentage nog iets hoger. Er is volgens Essentra Components geen sprake van kwaliteits- of prestatieverlies.

Deze ontwikkeling is onderdeel van de bredere duurzaamheidsstrategie van Essentra Components en maakt deel uit van de Circular Plastics Alliance-belofte. Op dit moment heeft de huidige LDPE-productreeks de focus. Doel is om meer duurzame middelen in het portfolio op te nemen, zodat ten minste twintig procent van het verwerkte materiaal in 2025 afkomstig is vanuit duurzamere bronnen.

Om de initiële drempel van veertig procent te behalen, investeerde Essentra Components honderdduizenden euro's in nieuwe machines in zijn productievestiging in Kidlington, Oxfordshire. Hier wordt zuiver, nieuw plastic-hars gemend met post-consumer hars. Dat laatste is voornamelijk gerecycled plastic uit de drankenindustrie. De nieuwe mengapparatuur waarborgt dezelfde kwaliteit, integriteit en levensduur, maar met een duurzamer karakter.

Het initiële product begon met een verhouding van 20:80, maar door voortdurend onderzoek en ontwikkeling is Essentra Components erin geslaagd de verhouding 40:60 te bereiken, met de bedoeling deze in de komende maanden verder op te voeren naar tussen de vijftig en zestig procent.

Naast de integratie van post-consumer plastic in zijn nieuwe en bestaande lijnen, onderzoekt Essentra Components ook manieren om zijn toeleveringsketen meer circulair te maken, waaronder het inzamelen en recyclen van zijn eigen producten van klanten wanneer deze het einde van hun levenscyclus bereiken.
 

Focus op ...

Agenda

7 oktober 2021, Conference Centre Koningshof, Veldhoven

Brightlands Polymer Days

Brightlands Polymer Days 2021 is a series of scientific conferences in the field of polymer science and...

12 oktober 2021, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2021

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

13 oktober 2021, 's-Hertogenbosch

Efficiënt Aandrijven

Meer agendapunten »