KunststofenRubber.nl

HPI Group blijft op overnamepad

08 juli 2021 om 09:47 uur

Na overnames van Bema Kunststoffen, CKV Plastics, Metron, Packpower en begin dit jaar de dubbele overname van PET Innovators en Geku Plastik, mag Paul Harkema van HPI Group (voorheen Moulding Industries) weer een nieuwe schakel aan zijn keten van samenwerkende kunststofproductiebedrijven toevoegen met het Zoetermeerse KunststofPlus.


Dat meldt overname-adviseur Marktlink, die de fusie begeleidde. KunststofPlus is een servicegericht, innovatief kunststofspuitgietbedrijf. Het bedrijf vervaardigt kwalitatief hoogwaardige halffabricaten en eindproducten op basis van spuitgieten van thermoplastische kunststoffen en verzorgt het hele traject van ontwerp tot realisatie van het product. De vrijwel geheel geautomatiseerde kunststofspuitgietmachines werken met sluitkrachten van 30 tot 650 ton. KunststofPlus verzorgt de producten voor middelgrote tot grote industriële ondernemingen in zeer diverse branches, zoals (consumenten)electronica, bouw, tuinbouw en machinebouw.

 

Harkema ziet zijn jongste transactie als een belangrijke groeimogelijkheid van de gehele HPI Group: 'KunststofPlus is een gezond bedrijf met een trouwe klantenkring. In de markt heeft KunstofPlus de reputatie als een technisch kwaliteitsbedrijf. De kunststoffabriek heeft veel potentie. Het pand biedt veel capaciteit voor groei die op korte termijn zal worden benut voor diverse HPI-projecten. Naar verwachting zal de beschikbare capaciteit bij KunstofPlus eind dit jaar volledig zijn benut.' 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »