KunststofenRubber.nl

Reobijn schroeft productie op met uitbreiding productiefaciliteiten

14 september 2021 om 09:33 uur

Van links naar rechts: Paul de Reus (Sales Manager), Roel Moors (Account Manager), Richard van Ringen (Manager Engineering), Chris Visschedijk (Purchase Manager), Jan Schutte (Projectmanager Wilmink Oosterveld) en Eddy Visschedijk (Uitvoerder Wilmink Oosterveld). (Foto: Reobijn)

Kunststofspuitgietbedrijf Reobijn uit Haaksbergen is gestart met graafwerkzaamheden voor de uitbreiding van de productiefaciliteiten. Naast verruiming van de productiecapaciteit zal Reobijn een belangrijke stap zetten op het gebied van duurzaamheid. De planning is dat de bouw in februari 2022 gereed is.


De uitbreiding van ruim tweeduizend vierkante meter biedt de mogelijkheid om grotere spuitgietmachines te installeren, waarmee Reobijn grotere producten kan produceren. "Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie en brengt meer mogelijkheden voor onze klanten", zegt Paul de Reus, salesmanager bij het bedrijf. In totaal zal Reobijn na de uitbreiding aan ongeveer honderd medewerkers werkgelegenheid bieden. Reobijn is dan ook nu al op zoek naar nieuwe medewerkers die straks aan de slag kunnen in de nieuwe faciliteit. 

 

reobijn Foto: Reobijn

 

De bouw wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Wilmink Oosterveld te Borne. Bij de nieuwe faciliteit wordt de restwarmte uit het proces hergebruikt, het energieverbruik wordt verminderd en de elektriciteit wordt opgewekt middels een grote hoeveelheid zonnepanelen. Ook is besloten om een nieuwe koelinstallatie te installeren waarmee het proces nauwkeuriger gekoeld kan worden en optimaal omgegaan wordt met energie. Met deze nieuwe koelinstallatie kan Reobijn de restwarmte gebruiken om haar bedrijf in de winter te verwarmen.

 

Over Reobijn

Reobijn is gespecialiseerd in het (mede)ontwikkelen, produceren, assembleren en de verdere logistieke afhandeling van technisch hoogwaardige kunststof producten. Een groot gedeelte van de producten wordt geëxporteerd, zowel binnen als buiten Europa. 

 

Reobijn heeft twee zusterbedrijven in dezelfde bedrijfstak, te weten Final Plastics Nederland en Kennemer Plastic Industrie. Het gezamenlijke machinepark bestaat uit meer dan tachtig spuitgietmachines, waaronder veel 2K machines.

 

Focus op ...

Agenda

19 oktober 2022, Dusseldorf

K 2022

Wereldwijde handelsbeurs voor de kunststof- en rubberindustrie

17 oktober 2023, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2023

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

Meer agendapunten »