KunststofenRubber.nl

Samenwerking BASF en iPoint voor gestandaardiseerde berekening productgerelateerde CO2-emissie

20 september 2021 om 16:54 uur

iPoint en chemiebedrijf BASF werken samen om software aan te bieden voor de gestandaardiseerde berekening van productgerelateerde CO₂-emissies. Chemische en procesbedrijven kunnen nu de iPoint Product Sustainability levenscyclusanalyse (LCA) software gebruiken voor industriespecifieke Product Carbon Footprint (PCF) berekeningen en rapporten over de hele supply chain, met behulp van een gestandaardiseerde manier om gegevens te verzamelen en te interpreteren op basis van BASF's methodologische expertise.


Hiermee wordt de basis gelegd voor een digitaal productpaspoort zoals geëist in de "European Green Deal" en het "European Union's Circular Economy Action Plan" voor chemische producten.

 

De chemische industrie heeft zich ertoe gecommiteerd om voor 2050 koolstofneutraliteit te bereiken. In Duitsland bijvoorbeeld is de sector er al in geslaagd zijn uitstoot tussen 1990 en 2017 met 48 procent te verminderen. Maar om klimaatneutraliteit te bereiken zijn verdere inspanningen nodig. Bovenal is transparantie vereist als solide basis voor besluitvorming, waardoor cradle-to-gate PCF-gegevens een noodzaak zijn voor de industrie.

 

Aangezien bestaande normen op verschillende manieren kunnen worden geïnterpreteerd en toegepast, heeft BASF een eigen digitale oplossing gecreëerd met een gestandaardiseerde en geautomatiseerde PCF-berekeningsaanpak die specifiek is voor zijn sector en heeft deze oplossing laten certificeren door TÜV Rheinland. Om het speelveld in de sector zoveel mogelijk gelijk te trekken, deelt BASF deze digitale oplossing en de onderliggende methode met IT-partners zoals iPoint en maakt ze zo beschikbaar voor alle geïnteresseerde spelers in de sector.

 

Focus op ...

Agenda

9 november 2021, Stuttgart, Duitsland

Composites Europe 2021

16 november 2021, Gorinchem

Vakbeurs recycling 2020

Op 16, 17 & 18 november 2021 vindt de 11e editie van vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal...

17 november 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

Meer agendapunten »