KunststofenRubber.nl

Arburg komt met nieuwe flexibele meercomponentenspuitgietmachine

11 oktober 2021 om 16:03 uur

Arburg komt met een nieuwe serie machines voor meercomponentenspuitgieten: de Allrounder More. Flexibel te configureren en aan te passen aan specifieke klant- en markteisen. De machines hebben onder andere meer matrijsruimte en talrijke geoptimaliseerde voorzieningen voor gebruiksgemak en eenvoudig onderhoud.


"Meercomponenten spuitgieten is een zeer belangrijk en zeer veeleisend proces. Als pionier in deze sector beschikken we over meer dan 60 jaar technische, toepassingsgerichte expertise. Ons ultramoderne machinepark is op deze basis ontwikkeld", aldus Gerhard Böhm, managing director Sales en Service bij Arburg. "Wij verheugen ons zeer op de Fakuma, waar wij de nieuwe Allrounder More zullen presenteren, die tot in het kleinste detail aan de eisen voldoet. De eerste machines zijn vanaf oktober 2021 te bestellen."

 

Elektrisch sluiten en flexibel inspuiten

Alle Allrounder More-machines zijn standaard uitgerust met een zeer dynamische elektrische sluiteenheid van het kniehefboomtype met energiezuinige vloeistofgekoelde servomotoren. Op dit moment zijn machines beschikbaar met twee elektrische injectie-eenheden en een sluitkracht van naar keuze 1.600 of 2.000 kN. In de toekomst zal het mogelijk zijn om injectieposities te selecteren met behulp van modules. Bij de start van de serie zullen standaard één horizontale en één verticale injectie-eenheid (V-positie) beschikbaar zijn. Injectie-eenheden in L-positie), P-positie en W-positie komen als optie beschikbaar. Hiermee kunnen alle gangbare tweecomponententoepassingen worden gerealiseerd.

 

Veel vrije ruimte voor matrijs en uitstoter

Allrounder More machines beschikken over duidelijk meer ruimte voor matrijzen, roterende eenheden, mediumaansluitingen en een bruikbare uitstoterslag. De trekstangen zijn standaard met 200 mm verlengd en de bewegende matrijsmontageplaat is eveneens met 200 mm vergroot. De afstand tussen de trekstangen is 570 x 570 mm, en de maximale drukplaathoogte 1.200 mm. De schuifplaat is ook 400 mm breder geworden. Samen vergemakkelijken al deze voorzieningen de toegang tot de matrijsruimte.

 

De details maken het verschil

Er is speciale nadruk gelegd op onderhouds- en gebruiksgemak. Zo zijn er onder meer plug-in mediumkoppelingen voor elektriciteit, water en hydrauliek. De cilindermodule kan in een paar eenvoudige stappen worden verwisseld. De verticale injectie-eenheid kan gemakkelijk op een steunframe worden geplaatst, op de grond worden geplaatst en indien nodig apart van de machine worden vervoerd.

 

Het materiaal wordt buiten het matrijsruimte toegevoerd, zodat die niet door korrels kan worden verontreinigd. Slanggeleiders optimaliseren de slanggeleiding en voorkomen mogelijke schuurplekken.

 

Met zijn talrijke detailverbeteringen en modulaire ontwerp voldoet de nieuwe Allrounder More serie aan alle eisen van een moderne meercomponentenmachine. Zij biedt klanten uit de meest uiteenlopende branches extra flexibiliteit voor een nauwkeurige configuratie en meer efficiëntie bij de productie van hoogwaardige kunststofonderdelen uit verschillende materialen en kleuren.

 

Focus op ...

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

14 september 2022, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2022

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

19 oktober 2022, Dusseldorf

K 2022

Wereldwijde handelsbeurs voor de kunststof- en rubberindustrie

Meer agendapunten »