KunststofenRubber.nl

Gijs Langeveld nieuwe directeur Polymer Science Park

19 oktober 2021 om 09:53 uur

Gijs Langeveld wordt per 1 oktober 2021 benoemd als nieuwe directeur van Polymer Science Park (PSP) te Zwolle, als opvolger van Mireille Kinket die deze functie de afgelopen acht jaar vervuld heeft.


Gijs heeft ruime ervaring in de duurzame kunststofsector en brengt een breed netwerk in de circulaire kunststofindustrie met zich mee. Vanuit verschillende rollen heeft hij de afgelopen jaren circulaire projecten geïnitieerd en aangestuurd zoals toepassing van recyclaat in nieuwe producten. Samen met het team van PSP zal hij werken aan innovatie om met bedrijven, kennisinstellingen en andere partners de impact van kunststof op onze wereld positief te beïnvloeden.

 

Gijs zegt over deze nieuwe uitdaging: ''Ik wil mij inzetten voor een duurzamere wereld door daadwerkelijk impact te maken. Het is een mooie uitdaging om samen met het PSP team te werken aan de verdere ontwikkeling van de circulaire economie. Er zit veel kennis en ervaring in de organisatie en ik wil daar met mijn achtergrond graag aan bijdragen. PSP geeft het opschalen van duurzaamheid daadwerkelijk handen en voeten door samen met betrokken bedrijven aan circulaire innovaties te werken."

 

Het Polymer Science Park (PSP) in Zwolle is een (open) innovatie- en kenniscentrum voor toegepaste kunststoftechnologie. Als ontwikkel- en ontmoetingsplek voor bedrijfsleven en kennispartners faciliteert zij innovatieve projecten en voert deze ook uit. Hiermee draagt PSP bij aan een duurzamere kunststofsector. Belangrijke thema's zijn recycling, Plastics get Smart en bio-based kunststoffen. Daarnaast is PSP actief in het trainen en opleiden van medewerkers actief in de kunststofsector. Zo werkt PSP samen met ondernemers aan circulaire en slimme kunststoffen.

 

Reacties (1)

Gefeliciteerd Gijs en veel succes.
Bianca, 21 oktober 2021 14:02
 

Focus op ...

Agenda

8 maart 2022, Parijs, Frankrijk

JEC World 2022

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

15 maart 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

31 maart 2022, Wenen, Oostenrijk

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »