KunststofenRubber.nl

Nieuw co-injectieproces voor hoger percentage gerecycled materiaal

25 oktober 2021 om 14:29 uur

Voor de demonstratie is een transparante ‘virgin’ huid gecombineerd met een zwart recyclaat om het hoge gehalte aan gerecycleerd materiaal zichtbaar te maken.

Engel heeft in samenwerking met Top Grade Molds een nieuw co-injectieproces ontwikkeld. Begin deze zomer is het op het Engel live e-symposium voor het eerst getoond bij de productie van emmers. Het proces is volgens de bedenkers superieur aan conventioneel sandwich-spuitgieten.


De politieke druk om gerecyclede kunststofmaterialen te gebruiken neemt wereldwijd toe. In verschillende landen is het minimale gerecyclede gehalte voor bepaalde producten al vastgelegd. In het westen van de VS bijvoorbeeld eisen sommige markttoepassingen 25 procent gerecyclede inhoud voor emmers. Bovendien willen veel merken niet dat het donkergekleurde gerecyclede kernmateriaal zichtbaar is op het injectiepunt.

 

Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het nieuwe co-injectieproces. Met een gerecycled materiaalgehalte van meer dan dertig procent voldoen de emmers met een inhoud van vijf ‘gallons' - bijna negentien liter - gemakkelijk aan de Amerikaanse specificaties, die zeer uitdagend zijn in vergelijking met andere internationale normen.

 

1Emmers van vijf ‘gallon'( bijna negentien liter) worden in Noord-Amerika gebruikt voor industriële, consumenten- en voedingsproducten.

 

Zeer korte cyclustijden

Engel's ontwikkelingspartner is Top Grade Molds uit Mississauga in Canada, een matrijzenfabrikant die gespecialiseerd is in verpakkingstoepassingen. De emmermatrijs voor de wereldpremière is geleverd door de Amerikaanse emmerfabrikant M&M Industries uit Chattanooga in Tennessee. De matrijs wordt gebruikt op een Engel duo speed-spuitgietmachine, die speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van producenten van emmers en opslag- en transportbakken. Dit nieuwe, grote machinetype combineert productiviteit en efficiëntie met korte cyclustijden. Het co-injectieproces levert vergelijkbare cyclustijden op als het produceren van emmers in conventioneel spuitgieten met één component.

 

Inkapselen

Co-injectie maakt het mogelijk het gerecycleerde materiaal te concentreren in de kern van het onderdeel en in te kapselen door een laag zuiver omhullend huidmateriaal. Het nieuwe en het gerecycleerde materiaal zijn van hetzelfde type, zodat de sandwichgevormde onderdelen aan het einde van hun nuttige levensduur ook kunnen worden gerecycleerd. Voor de emmers wordt HDPE gebruikt; het gerecycleerde materiaal is hier afkomstig van ‘post-consumer' inzameling.

 

Hoogste productkwaliteit

De grootste uitdaging bij sandwich-spuitgieten is een hoog gehalte recyclaat te bereiken zonder afbreuk te doen aan de productkwaliteit of -prestaties. Bij de ontwikkeling lag de focus daarom op het combineren van de twee gesmolten kunststoffen in de emmermatrijs, zonder ze vooraf in de smelt te mengen. Daarom schakelt het systeem tussen gerecycleerd en nieuw matrijsmateriaal bij de aanspuiting van de vormholte en maakt hiervoor gebruik van een co-injectie klep.

 

3Volgens de makers zijn de Engel duo speed-spuitgietmachines dankzij de tweeplaten-technologie bij alle sluitkrachten korter dan vergelijkbare spuitgietmachines voor dit toepassingsgebied. 

 

Ook voor de ‘food'

Emmers met een inhoud van vijf ‘gallon' worden universeel gebruikt in Noord-Amerika voor een grote verscheidenheid van gebruiksmarkten - bijvoorbeeld voor industriële doeleinden en voedingsmiddelen. Aangezien de kern- en huidmateriaalfracties strikt van elkaar gescheiden zijn in het productieproces en de kern wordt ingekapseld door de huid, inclusief de aanspuiting, kan het nieuwe co-injectieproces ook worden overwogen voor de voedingsmiddelenindustrie.

 

Ook voor meervoudige matrijzen

Met de presentatie van het nieuwe coinjectieproces versterkt Engel zijn expertise bij de productie van sandwichproducten met een kern van gerecycled materiaal. Terwijl het op de K show 2019 gepresenteerde Engel-skinmelt-proces vooral wordt gebruikt voor de productie van technische onderdelen, logistieke kisten en pallets, voldoet het met Top Grade Molds ontwikkelde co-injectieproces aan de eisen die worden gesteld door fabrikanten van emmers en andere kleinere verpakkingsproducten en is het ook geschikt voor meervoudige matrijzen.

 

Een intensiever gebruik van gerecyclede materialen is een van de essentiële voorwaarden voor de totstandbrenging van een circulaire economie voor kunststoffen, die Engel samen met zijn partnerbedrijven intensief bevordert.

 

Focus op ...

Agenda

8 maart 2022, Parijs, Frankrijk

JEC World 2022

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

15 maart 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

31 maart 2022, Wenen, Oostenrijk

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »