KunststofenRubber.nl

PRM Rotomoulding overgenomen door XANO Group

15 november 2021 om 15:18 uur

PRM Rotomoulding (PRM) is overgenomen door de Zweedse beursgenoteerde XANO Group (XANO). Het bedrijf gaat als zelfstandige onderneming binnen de Scandinavische onderneming verder en wordt onderdeel van de Industrial Products Business Unit.


PRM Rotomoulding uit Rijssen is al meer dan dertig jaar een specialist in kunststof rotatiegieten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gerenommeerde onderneming in de kunststoftechnologie en heeft meer dan vijftig medewerkers in dienst. PRM beschikt over de grootste rotatiegietmachine in West-Europa met een diameter van 6,5 meter. Er wordt in eigen huis geëxperimenteerd en geëngineerd met de beschikking over een eigen grondstofproductie.

 

PRM is met name actief in de agrimarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa elf miljoen euro. Douwe Wolters is in 2020 gestart als algemeen directeur van PRM. Hij is aangetrokken om het bedrijf verder te professionaliseren en gaat samen met XANO Group de internationale groeiambities verwezenlijken. Lankamp blijft de komende periode aan boord: "De overname biedt mooie kansen voor PRM en voor de XANO Group. Uit onze gesprekken werd duidelijk dat er nog veel potentieel valt te benutten door het uitwisselen van kennis en kunde. We zijn blij voor onze werknemers en onze klanten dat we onderdeel zijn geworden van de XANO Group en hebben alle vertrouwen in de toekomst."

 

Acquisitie met langetermijn horizon als groeistrategie

Het Zweedse beursgenoteerde bedrijf XANO Group bestaat uit een wereldwijde paraplu aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in productie- en ontwikkelingsdiensten voor industriële producten en automatiseringsapparatuur. Willem Mulder van Marktlink Fusies en Overnames begeleidde de overnema: "Acquisities vormen een wezenlijk onderdeel van de groeistrategie van XANO Group. In veertig  jaar tijd hebben zij zestig acquisities gedaan. Het onderscheidende van XANO is dat zij een langetermijn horizon heeft en dat ieder bedrijf profiteert van de specifieke knowhow binnen de groep en toch haar eigen identiteit behoudt. We hebben veel geïnteresseerde nationale en internationale partijen gesproken, zowel investeerders als strategen. De langetermijnvisie, de kennis van rotatiegieten en de goede klik hebben Erik en Douwe doen besluiten dat XANO de ideale partij is. De toevoeging van PRM biedt het Rijssense bedrijf geweldige nieuwe kansen en synergievoordelen."

 

PRM maakt binnen XANO Group onderdeel uit van de Industrial Products Business Unit. Ook de bedrijven Ackurat, Blowtech and Cipax maken onderdeel uit van deze unit.

 

Focus op ...

Agenda

8 maart 2022, Parijs, Frankrijk

JEC World 2022

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

15 maart 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

31 maart 2022, Wenen, Oostenrijk

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »