KunststofenRubber.nl

Essentra Components gaat wereldwijd duurzame leveranciers werven

22 november 2021 om 14:23 uur

Essentra Components is een wereldwijde wervingscampagne gestart om leveranciers van duurzaam post-consumer gerecycled plastic te werven. Op die manier kan het bedrijf de hoeveelheid gerecycled plastic in zijn spuitgietproducten en andere productlijnen verder verhogen.


De producent loopt voorop met een hoger percentage gerecycled plastic in haar producten. Zo wil het de eigen carbon footprint en die van consumenten verkleinen. Dit doet Essentra door duurzamere producten te leveren van dezelfde of betere kwaliteit.

 

De productie van post-consumer gerecycled plastic vereist echter een constante stroom van duurzaam gerecycled plastic-hars. Zeker met de snelle transitie naar groenere productiemethodes is de huidige vraag naar dit materiaal groter dan het aanbod door uitdagingen bij recyclers en verwerkers.

 

Richard Sederman, directeur strategie en fusies en overnames van Essentra Components gaf eerder dit jaar al aan dat de concurrentie tussen producenten voor zo'n beperkte supply chain de geleverde hoeveelheden mogelijk in gevaar kan brengen. "De uitdaging is dat de hoeveelheid hoogwaardig gerecycled plastic die we nodig hebben niet betrouwbaar beschikbaar is in de volumes die nodig zijn om een consistent product te maken. Daarom wedijveren onze inkoopteams om de aandacht van elke leverancier die ze kunnen vinden. Soms moeten we ook concurreren met andere producenten om voldoende aanvoer veilig te stellen."

 

Om de supply chain uit te breiden en efficiënter te maken roept Essentra Components leveranciers in Europa op deel te nemen aan een open inkoopproces. Dit om de uitdagingen van producenten het hoofd te bieden.

 

Scott Fawcett, Divisional Managing Director van Essentra Components onderstreept dat deze oproep niet alleen voor de eigen toevoer is, maar voor de gehele sector. "De toevoer van duurzaam gerecycled plastic raakt de gehele markt. Als producenten duurzamer willen worden in de toekomst moet elke stap in de aanlevering goed aansluiten bij de vraag in de markt. Onze klanten ervaren de voordelen van een hoger percentage gerecycled plastic al en door nieuwe relaties aan te gaan en de aanvoer te garanderen, nemen de kansen voor innovatie en nieuwe ontwerpen alleen maar toe."

 

"Als we leveranciers uit een breder netwerk kunnen aanmoedigen om naar voren te stappen en deel te nemen aan de ontwikkeling van een groenere sector, kunnen we een meer duurzame supply chain opbouwen die een duurzamere markt mogelijk maakt."

 

De uitnodiging geldt voor iedere leverancier, ongeacht de omvang, in Europa en het VK, die samen met Essentra Components relaties wil opbouwen. Het doel is tekorten aan te vullen en innovatie van materialen te ondersteunen. Op die manier kunnen producenten de percentages post-consumer plastic in hun producten blijven verhogen. Het doel is om zo dicht mogelijk bij 100 procent te komen.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »