KunststofenRubber.nl

Next Floors maakt vloeren van plastic afval

10 december 2021 om 11:11 uur

Er komen steeds meer initiatieven om plastic uit de zee en rivieren te halen, zoals The Ocean Cleanup en de Bubble Barrier. Maar dan? Waar laat je deze 'plastic soep'? Next Floors heeft een duurzame oplossing hiervoor bedacht: de Plastic Soup Floor.


Toen bedenker en oprichter Marton Panis in 2017 de impact van het plastic in het milieu zag, wilde hij hier wat aan doen. "Ik schrok ervan hoe de wereld in een verbruikseconomie terecht gekomen is en wat wij als mens zomaar weggooien. Het is onvatbaar hoe veel afval in het milieu terecht komt en hoe veel grondstoffen er verloren gaan." Marton's grote passie voor vloeren en de jarenlange ervaring in de vloerensector leidde tot de ontwikkeling van de Plastic Soup Floors. 

 

De Plastic Soup Floor is 's werelds eerste vloer gemaakt van 100% afvalplastic. Deze PSF-tegels zijn uniek, duurzaam en leverbaar in elke gewenste vorm en dikte. In iedere vierkante meter vloertegel zit 9,8 kg afvalplastic opgeslagen. Dit plastic kan zeven keer hergebruikt worden en gaat minimaal vijftig jaar mee.

 

Focus op ...

Agenda

8 maart 2022, Parijs, Frankrijk

JEC World 2022

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

31 maart 2022, Wenen, Oostenrijk

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

18 mei 2022, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »