KunststofenRubber.nl

Covestro claimt eerste klimaatneutrale polycarbonaat

10 januari 2022 om 16:49 uur

Covestro levert vanuit de vestiging in Uerdingen in Duitsland naar eigen zeggen het eerste klimaatneutrale (‘cradle to gate) polycarbonaat.

Covestro is vorige maand gestart met naar eigen zeggen 's werelds eerste klimaatneutrale polycarbonaat vanuit de vestiging in Uerdingen (Duitsland). ‘Klimaatneutraal’ geldt hier voor het traject van ‘cradle to gate’ – van de winning van de grondstoffen tot de poort van de fabriek – dankzij het gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit voor de productie en de introductie van grondstoffen afkomstig van massa-gebalanceerd bio-afval en residuen. De methodologie van de levenscyclusanalyse is gebaseerd op de ISO 14040-norm, beoordeeld door TÜV Rheinland op basis van een plausibiliteitscontrole.


Belangrijke mijlpaal

"Dit is een belangrijke mijlpaal in de richting van onze visie om volledig circulair te zijn", zegt Lily Wang, hoofd Engineering Plastics bij Covestro. "We hebben een grote stap voorwaarts gezet om onze klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen, door een klimaatneutraal product aan te bieden dat tegelijkertijd een ‘drop-in' oplossing is om de transformatie naar een circulaire toekomst te versnellen."


"Ons klimaatneutrale Makrolon RE-portfolio is een materiaal bij uitstek voor klanten die op zoek zijn naar alternatieve grondstoffen met een lagere koolstofvoetafdruk. Bovendien hebben ze dezelfde goede kwaliteit en prestaties als polycarbonaten op fossiele basis, en zijn ze een drop-in vervanging zonder dat bestaande processen of workflows hoeven te worden aangepast", stelt Jimena Ruesta, venture-manager Sustainability Solutions bij Engineering Plastics.

 

Investeringen

Covestro voert ook de inspanningen op om meer hernieuwbare energie te betrekken voor de energievoorziening van zijn vestigingen. In 2019 heeft Covestro een leveringscontract getekend met Ørsted voor offshore windenergie om vanaf 2025 een aanzienlijk deel van de elektriciteitsvraag in Duitsland te dekken met windenergie van de Noordzee. Daarnaast heeft het bedrijf een leveringsovereenkomst getekend met Engie voor groene stroom in België om 45 procent van de elektriciteitsvraag van de Antwerpse vestiging te dekken met nieuwe onshore- en windturbines.


Onlangs heeft Covestro's Integrated Site Shanghai een contract getekend voor de aankoop van 100 GWh zonne-energie per jaar van Datang Wuzhong New Energy Co.'s zonneparken in de Ningxia-regio in Noordwest-China. Verwacht wordt dat deze investeringen niet alleen Covestro's emissies bij de productie zullen verminderen, maar het bedrijf ook zullen ondersteunen bij de productie van duurzamere producten met een lagere koolstofvoetafdruk.

 

Focus op ...

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

14 september 2022, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2022

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

19 oktober 2022, Dusseldorf

K 2022

Wereldwijde handelsbeurs voor de kunststof- en rubberindustrie

Meer agendapunten »