KunststofenRubber.nl

Druktest toont sterkte composiet ‘tubular’

10 januari 2022 om 14:32 uur

Het composiet buizensysteem Huisman Composite Tubulars (HCT) voor gebruik in geothermieputten is recent onderworpen aan een destructieve test in het Rijswijk Centre for Sustainable Geo Energy (RCSG). De nieuw ontwikkelde 9 5/8” buis bezweek uiteindelijk bij een externe druk (‘collapse’) van 530 bar.


De recente test bij het RCSG is de jongste in een reeks destructieve beproevingen ter validatie van het systeem. Korneel van der Meer, productmanager bij Huisman: "De resultaten van deze laatste test zijn consistent met eerdere bevindingen en vormen een waardevolle aanvulling op een reeks kortstondige en langdurige destructieve testen. Ik wil het team van het Rijswerk Centre for Sustainable Geo Energy graag bedanken voor het mogelijk maken van deze test."

 

Speciale schroefdraadverbinding

Het systeem is specifiek ontwikkeld voor gebruik in boorputten. Het gebruik van composietmateriaal (galsvezelversterkte epoxy) voorkomt de corrosieproblemen die staal kent en beperkt aanslag (‘scaling') volgens de makers tot een minimum. HCT kan, afhankelijk van de applicatie, ingezet worden als putverbuizing (‘casing'), productiebuis (‘tubing') of speciale monitoring sectie. HCT is ‘transparant' voor veel van de gebruikelijke meet- en loginstrumenten, waardoor monitoring door de buiswand heen mogelijk is. Huisman heeft een speciale schroefdraadverbinding (MaxFlow) ontwikkeld om de buizen te verbinden, die slank, inwendig glad en herbruikbaar is.

 

Focus op ...

Agenda

8 maart 2022, Parijs, Frankrijk

JEC World 2022

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

31 maart 2022, Wenen, Oostenrijk

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

18 mei 2022, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »