KunststofenRubber.nl

European Bioplastics benoemt Maria Negut

28 maart 2022 om 16:29 uur

European Bioplastics (EUBP), de vereniging die de bioplastic-industrie in Europa vertegenwoordigt, heeft Maria Negut benoemd als nieuw hoofd EU-aangelegenheden De EUBP verwelkomt zoals meegedeeld Maria Negut op een cruciaal moment. Nu de Green Deal zijn schaduw vooruit werpt en het pad effent voor de overgang van de Europese Unie naar een echte hulpbronnenefficiënte economie, staan bioplastics klaar om een belangrijke rol te spelen.


Negut heeft een master Politieke Wetenschappen en Europese Zaken van de Université Libre de Bruxelles en een postdoctoraal diploma Internationale Organisaties van de European Academy of Diplomacy (EAD). Ze is ook erkend Certified Sustainability (CSR) Practitioner en was actief lid van de deskundigengroep/multi-stakeholderplatform van de EU-Commissie inzake de bescherming en het herstel van de bossen in de wereld, waaronder de EU-houtverordening en de FLEGT-verordening. Daarnaast was zij lid van CEN TC415 - belast met de ontwikkeling van de eerste internationale norm ISO 34101 inzake duurzame en traceerbare cacao. Maria levert regelmatig bijdragen aan denktankprojecten en schrijft over onderwerpen die verband houden met duurzaamheid, energie en EU-beleid.

 

Aangewezen persoon

"Maria voegt zich bij een geweldig team van EUBP-deskundigen dat voortdurend de voordelen evalueert van zowel biogebaseerde als biologisch afbreekbare en composteerbare producten die de negatieve gevolgen voor het klimaat moeten beperken", zegt François de Bie, voorzitter van EUBP. "Zij is de aangewezen persoon om de beleidsmakers in Brussel uit te leggen welke rol bioplastics kunnen spelen om de duurzaamheidsdoelstellingen van de EU te helpen bereiken."


Voordat zij bij European Bioplastics in dienst trad, bekleedde Maria Negut verschillende functies bij het Europees Parlement en de Europese Commissie. Meest recentelijk werkte ze voor de European Cocoa Association (ECA) waar ze meer dan vijf jaar de functie van EU Affairs Director Sustainability bekleedde. Ze gaat de nieuwe uitdaging graag aan. "Ik ben erg blij dat ik bij EUBP kom op zo'n belangrijk moment voor de bioplasticindustrie. Met de Green Deal-ambities om de EU om te vormen tot een circulaire, klimaatneutrale, moderne en concurrerende samenleving, zal onze industrie een essentiële rol spelen in de ondersteuning van de groene transitie." Zij moet er voor zorgen dat EUBP een actieve rol blijft spelen in de discussies die van invloed zijn op de bioplasticsector door in gesprek te gaan met EU-beleidsmakers en het bredere scala aan belanghebbenden.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »