KunststofenRubber.nl

Bausano komt met medische ‘hogesnelheidslijn’

21 april 2022 om 17:33 uur

Bausano heeft een ultrasnelel extrusielijn vor medische PVS slangen ontwikkeld.

Bausano laat weten dat het een ultrasnelle extrusielijn voor medische PVC-slangen heeft ontworpen die bijvoorbeeld voldoet aan ISO 14644-1 klasse 8 cleanroom-eisen. De lijn is volgens de makers in staat zelfs in de compactste configuratie tot 120 m buis per minuut te produceren.


De lijn is gebaseerd op een extruder met twee schroeven uit de Nextmover MD 75/24-reeks met een speciale rvs kop. De koel- en kalibratiebanken beschikken over een uniek ijlsysteem om de totale afmetingen van de lijn te beperken. Met name dankzij ad-hoc ijlsystemen blijft de slang drie keer langer onder water en dat resulteert in een hogere extrusiesnelheid en hoge eindkwaliteit van het product.


De producttoleranties worden gegarandeerd door een geavanceerd detectiesysteemHet systeem maakt gebruik van laser- en ultrasone metingen om de diameter, ovaliteit, wanddikte, doorsnede, vorm en capaciteit van de buis te bewaken. Niet-conforme extrusies worden zo snel gedetecteerd en afgekeurd. De ‘Haul-Off Unit' met bedienpaneel geeft, indien uitgevoerd met een detectiesysteem voor de verschillende productparameters, de snelheid, de meetgegevens en de toleranties op de buis en de alarmsystemen weer. Borstelloze motoren zorgen voor een nog grotere treknauwkeurigheid voor volledige controle over de spanning. Twee soorten accessoires vervolledigen de lijn: het snelsnijsysteem en de automatische wikkelaars, waarvan de snelheid tijdens het wikkelproces nauwkeurig wordt gecontroleerd.

 

 

Focus op ...

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

14 september 2022, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2022

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

19 oktober 2022, Dusseldorf

K 2022

Wereldwijde handelsbeurs voor de kunststof- en rubberindustrie

Meer agendapunten »