KunststofenRubber.nl

TPE met tot 38 procent gerecyclede content

02 mei 2022 om 15:13 uur

Kraiburg TPE breidt het OEM- en leverancierprogramma TPE’s uit met post-industrieel gerecyclede TPE-kwaliteiten voor auto-interieurs, die afhankelijk van de hardheid tot 38 procent aan gerecycled materiaal bevatten.


De gebruikte postindustriële gerecyclede grondstof is afvalmateriaal dat afkomstig is van het fabricageproces van andere kunststofverwerkende bedrijven. Kraiburg TPE gebruikt het vervolgens voor toepassingen in het interieur van auto's. Mogelijke toepassingen zijn antislipmatten, vloermatten, zachte componenten in bekerhouders, alsmede bevestigingselementen. De Interior PIR TPE-serie is ook geschikt voor andere toepassingen die om een hardheid van 60 tot 90 Shore A vragen. De materialen voldaan aan de strenge OEM-eisen voor emissie en geur en het materiaal kan worden gecombineerd met polypropyleen in co-injectie spuitgiettoepassingen of worden gebruikt als afzonderlijke zachte componentenoplossing.

 

‘Carbon footprint'

Kraiburg TPE kan nu voor veel producten de ‘cradle-to-gate carbon footprint' van de compounds verstrekken. Het bedrijf claimt volledige transparantie bij de beoordeling van de PCF (‘product carbón footprint') en berekent de waarden volgens DIN EN ISO 14067 en DIN EN ISO 14044, volgens het GHG-protocol. Er wordt gedetailleerde informatie over de beoordeling verstrekt. Matthias Michl vat de portfolio-uitbreiding als volgt samen: "Met de nieuwe oplossingen 'universeel PCR TPE' en 'interieur PIR TPE', alsmede de mogelijkheid om klanten individuele PCF-waarden voor hun aankopen te bieden, kunnen wij ons positioneren als een betrouwbaar en lokaal TPE-contact en een volledige service voor onze producten bieden."
 

Focus op ...

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

14 september 2022, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2022

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

19 oktober 2022, Dusseldorf

K 2022

Wereldwijde handelsbeurs voor de kunststof- en rubberindustrie

Meer agendapunten »