KunststofenRubber.nl

Nieuwe snel uithardende prepregs Solvay voor carrosseriedelen

02 mei 2022 om 15:28 uur

Solvay komt met nieuwe prepregs, geïmpregneerd met SolvaLite 714-epoxyhars. De prepregs hebben volgend de maker snelle uithardingscycli, een lange levensduur en zijn geoptimaliseerd voor de productie van auto-onderdelen, zoals carrosseriedelen met korte cyclustijden voor persvormen in de serieproductie.


De nieuwe SolvaLite 714 prepregs z zijn beschikbaar in een breed scala van geweven-stof- en unidirectionele koolstofvezelversterkte formaten. D prepregs worden momenteel geproduceerd in Europa, en zullen vanaf het tweede kwartaal van 2022 wereldwijd commercieel beschikbaar zijn. De nieuwe productfamilie wordt geïntroduceerd op de JEC.


Solvay heeft onlangs ook geïnvesteerd in de verbetering van zijn productiecapaciteit voor Xencor LFT (long fiber technology) in de fabriek in Oudenaarde (België), en een uitbreiding van onderzoeksmogelijkheden in Alpharetta, Georgia. Xencor LFT is voro de fabrikant een van de belangrijkste lichtgewichtproducten, waar ook compounds met korte vezels en continu-koolstofvezelcomposieten bij horen.

 

Focus op ...

Agenda

18 mei 2022, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

14 september 2022, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2022

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

Meer agendapunten »