KunststofenRubber.nl

Richard Dikkers nieuwe commercieel directeur Black Bear

09 mei 2022 om 11:59 uur

Het Nederlandse bandenupcyclingbedrijf Black Bear heeft Richard Dikkers aangesteld als commercieel directeur. Voordat hij bij Black Bear in dienst trad, werkte Dikkers dertien jaar bij Oiltanking, laatstelijk als Director New Business & Market Intelligence. 'In zijn nieuwe functie zal hij ons ondersteunen bij het oplossen van het wereldwijde afvalbandenprobleem met ons op circulaire economie gebaseerde bedrijfsmodel', aldus het bedrijf.


Elk jaar bereiken 1,5 miljard banden het einde van hun levensduur. De overgrote meerderheid wordt gedumpt of verbrand, waarbij enorme hoeveelheden CO2 vrijkomen en waardevolle hulpbronnen worden vernietigd. Black Bear heeft een milieuvriendelijk carbonisatieproces ontwikkeld om gebruikte banden om te zetten in Carbon Black (rCB) en Tyre Pyrolysis Oil (TPO), materialen die het aan klanten over de hele wereld verkoopt voor gebruik in banden, technisch rubber, coatings, plastic of inkt. Black Bear zal zijn eerste fabriek op industriële schaal ontwikkelen op Chemelot Industrial Park en Dikkers zal een sleutelrol spelen in het leiden van de commerciële strategie van het bedrijf.

 

Dikkers (39) heeft een master Bedrijfskunde en bekleedde binnen Oiltanking verschillende leidinggevende functies in Finance, Sales en Business Development. Met deze achtergrond brengt hij uitgebreide kennis en ervaring mee naar Black Bear Carbon. "Black Bear is klaar om haar technologie voor het terugwinnen van carbon black uit afgedankte banden uit te rollen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de circulaire economie. Ik kan niet wachten om het bedrijf te helpen groeien naar het volgende niveau van circulair ondernemen."

 

Victor Vreeken, CEO van Black Bear: "Bij Black Bear geloven we dat de toekomst van carbon black groen is. We hebben heel hard gewerkt om het woord over onze duurzame oplossing over de hele wereld te verspreiden en we zijn erg blij om Richard in ons team te hebben. Hij is een uiterst bekwame professional die serieus kan bijdragen aan het bereiken van het volgende niveau van ons bedrijf. Wij zijn van mening dat we aanzienlijke hoeveelheden CO2 kunnen besparen op de carbon black-markt, het probleem van de afgedankte banden kunnen oplossen en tegelijkertijd een winstgevend bedrijf kunnen runnen!"

 

Focus op ...

Agenda

18 mei 2022, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

14 september 2022, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2022

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

Meer agendapunten »