KunststofenRubber.nl

Refitech levert carbon luifelstokken voor luxe-jacht zonneschermen

19 mei 2022 om 16:34 uur

In samenwerking met de bouwer van luxe-jachten Van der Valk Shipyard, heeft Refitech een serie demontabele carbon luifelstokken ontworpen en geleverd voor de zonneschermen van het nieuwste model van de werf, de BeachClub 660 Flybridge.


'Onze BeachClub 660 Flybridge is voorzien van een flink aantal deksockets, die op verschillende plaatsen in het jacht zijn geïntegreerd,' aldus Valentijn Roos, Project Engineer bij Van der Valk Shipyard. 'De sockets zijn zo geplaatst dat zowel het voordek als de kuip beschermd kunnen worden tegen direct zonlicht. Door de sockets zijn de zonneschermen snel en gemakkelijk op te zetten als het jacht is afgemeerd of voor anker ligt, en als het weer uitvaart kunnen ze snel en gemakkelijk losgemaakt en opgeborgen worden. Omdat we de leefruimte op onze jachten willen maximaliseren, is de ruimte voor opslag beperkt. Daarom zijn de twee langste luifelstokken in een 2-delige uitvoering gemaakt, zodat ze compacter opgeborgen kunnen worden'.

 

‘Samen met Van der Valk's engineering afdeling hebben we een combinatie van drie klant-specifieke inzetstukken gemaakt die precies in onze carbon buizen passen,' vertelt Bas Nijpels, Sales Engineer bij Refitech. 'De inzetstukken zijn CNC-gefreesd uit RVS en POM (Polyoxymethyleen), een hoogwaardig thermoplast die ideaal is voor onderdelen die een hoge stijfheid, lage wrijving, en maatvastheid vereisen, en is ook corrosiebestendig. Twee mannelijke inzetstukken bevestigen de luifelstokken in de deksockets, terwijl de combinatie van mannelijke en vrouwelijke inzetstukken zorgt dat de 2 meter lange voorste luifelstokken in twee delen van 1 meter zijn los te schroeven.'

 

Refitech levert carbon luifelstokken voor luxe-jacht zonneschermen'We kwamen Refitech een paar jaar geleden tegen toen we een carbon plaat nodig hadden voor een van onze jachtontwerpen. Die vonden we op Carbonwebshop.nl, Refitech's webshop voor standaard carbon onderdelen,' vervolgt Valentijn Roos. 'In december 2021 namen we opnieuw contact met ze op, om ons te helpen een luifel te maken voor het zonnedek van ons nieuwste jacht, de BeachClub 660 Flybridge. We hadden al wat ervaring met carbon onderdelen en wilden die graag voor dit project gebruiken vanwege de sterkte en het lage gewicht. We stonden wel onder grote tijdsdruk, want het jacht zou voorgesteld worden op de 2022 Dubai Boat Show, die in maart plaatsvond. Gelukkig voldeed Refitech in elk opzicht aan onze verwachtingen. De communicatie verliep snel en gemakkelijk, mede omdat we op hetzelfde industrieterrein gevestigd zijn. Ze kwamen met een ontwerp dat perfect past bij het luxueuze ontwerp van dit prachtige jacht, en op tijd om de boot in Dubai te laten zien. We zullen in de toekomst zeker weer met hen samenwerken.'

 

De BeachClub serie werd begin 2019 door Van der Valk Shipyard gelanceerd. In september van dat jaar kreeg het ontwerp de World Yachts Trophy voor 'Most Innovative Yacht' in de categorie 45ft tot 64ft tijdens het Cannes Yachting Festival.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »