KunststofenRubber.nl

Nieuw boek: Werken aan maatschappelijk gewaarde producten

08 juni 2022 om 15:03 uur

Tijdens het NRK seminar op 1 juni ontvingen DG Roald Laperre namens staatssecretaris Vivianne Heijnen en NRK vice-voorzitters Kees van Oostenrijk en Eric Liebers de eerste exemplaren van het werkboek “Werken aan maatschappelijk gewaardeerde producten” van Erik de Ruijter. Het werkboek vertaalt via de Innovatiespin vier belangrijke Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties naar 12 thema’s voor de rubber- en kunststofindustrie.


Door die thema's te scoren kunnen ondernemers in de rubber- en kunststofindustrie hun bedrijfsprofiel en strategie verduurzamen en duurzame producten volgens De Ruijter in één keer goed ontwikkelen en maken.

"Met dit werkboek bied ik de helpende hand aan ondernemers, Mt-leden en industrieel ontwerpers in de rubber- en kunststofindustrie. De dynamiek van het dagelijkse werk is indringend, zeker nu. Terwijl ik overtuigd ben van de ‘drive' naar gewaardeerd ondernemen van mkb-ondernemers, weet ik ook dat hen vaak de tijd ontbreekt om fundamentele ontwikkelingen te onderzoeken, te analyseren en die inzichten tijdig te vertalen naar het eigen bedrijf. Mijn werkboek doet dat voorwerk, zodat de ondernemer meteen aan de slag kan", aldus de Ruijter.

De 12 thema's van de Innovatiespin ondersteunen het aanscherpen van het bedrijfsprofiel en strategie, maar ook de integrale aanpak van een innovatieproject. Het doel is maatschappelijk gewaardeerd ondernemen. De Ruijter daarover: "De beeldvorming van consumenten is erg belangrijk. Daarom heb ik in mijn definitie ook de maatschappelijke waardering en intrinsieke bijdrage van het product en bedrijf opgenomen. Alleen producten met een positieve reputatie zullen op termijn maatschappelijk acceptabel en dus succesvol zijn. Dat zijn ook producten die efficiënt en op verantwoorde wijze in samenspraak en met kennis van alle partners in de waardecirkel zijn ontwikkeld en gemaakt. Die producten brengen over de hele levenscyclus inclusief de afvalfase zo min mogelijk schade toe aan het milieu."

Het werkboek ‘Werken aan maatschappelijk gewaardeerde producten' kost 20 euro (inclusief BTW), exclusief €4,95 verzendkosten en is te bestellen via erik@detransitiemakelaar.com.
 

Focus op ...

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

14 september 2022, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2022

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

19 oktober 2022, Dusseldorf

K 2022

Wereldwijde handelsbeurs voor de kunststof- en rubberindustrie

Meer agendapunten »