KunststofenRubber.nl

Nijmeegse rubberproducent plaatst 120.000 productiemedewerkers op het dak

29 augustus 2022 om 10:48 uur

Deze week krijgen de medewerkers van familiebedrijf EKI er 120.000 collega’s bij. Het Rubber & Foam bedrijf, dat gevestigd is in een duurzaam pand in de oude Papierfabriek, plaatst namelijk vier nesten van 30.000 bijen per stuk op het dak. De nesten worden geplaatst en onderhouden door stadsimkerij Bijenopdaken.nl.


Het bijna 150 jaar oude familiebedrijf hoopt ook andere bedrijven te stimuleren om bijen op daken te huisvesten, onder professionele begeleiding van een imker. Het bedrijf had al bijna 10.000 zonnepanelen, ledverlichting, isolatie, warmtepompen en walstroom.

 

‘Zonder bijen is er op lange termijn geen leven meer mogelijk op onze planeet, 80% van de gewassen is afhankelijk van bijen en andere insecten' vertelt Bart van der Tol, directeur en eigenaar van EKI . ‘In Nederland is nog volop ruimte op daken en naast zonnepanelen en groen kun je met het plaatsen van bijen op een eenvoudige manier bijdragen aan de biodiversiteit.'

 

Het plaatsen van bijen op daken van bedrijven kan onnatuurlijk lijken maar het is niet schadelijk voor de dieren. Joost Clevis, stadsimker en oprichter van Bijenopdaken.nl : ‘Bijen vliegen in een straal van 3 kilometer vanaf hun nest, op zoek naar nectar en stuifmeel.'

 

De imkerij plaatst en verzorgt de nesten zodat de bijen onder goede omstandigheden leven. In ruil voor het faciliteren krijgt EKI jaarlijks workshops voor klanten en medewerkers over het belang van bijen en potjes honing van hun eigen ‘productiemedewerkers'.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »