KunststofenRubber.nl

ENGEL presenteert smeltfilter voor verwerking vlokken bij direct spuitgieten

26 september 2022 om 12:44 uur

Om vlokken direct op spuitgietmachines te kunnen verwerken, gebruikt ENGEL het constant hoge reinigingseffect van de ERF350 high-performance smeltfilter van Ettlinger. © Ettlinger

Vlokken verkregen uit kunststofafval door vermalen kunnen direct in het spuitgietproces worden verwerkt als eventuele vreemde stoffen grondig uit de smelt worden verwijderd. De bijbehorende technologie is ontwikkeld door spuitgietmachinefabrikant ENGEL, die koos voor een high-performance smeltfilter van Ettlinger, een fabrikant van de Maag Group.


Dit zorgt volgens ENGEL continu voor de vereiste zuiverheid en maakt zo een constante productkwaliteit bij een hoge productie-efficiëntie mogelijk. De eliminatie van een afzonderlijke stap van het pelletiseren bespaart materiaal en vermindert de energiebehoefte en de CO2-uitstoot, wat bijdraagt ​​aan een nog grotere duurzaamheid bij het recyclen van kunststoffen.

 

Het hart van de innovatieve tweetrapstechnologie, die ENGEL voor het eerst live presenteert op de vakbeurs K2022, is een modulaire spuitgietmachine uit de duo-serie, ontworpen voor het tweetrapsproces. Het smeltfilter ERF350 van Ettlinger wordt, net als de extra ontgassingseenheid, tussen de plastificeereenheid en de afzonderlijke injectie-eenheid geplaatst. ENGEL besloot dit filter te integreren vanwege zijn vermogen om vaste en elastomere verontreinigingen continu en betrouwbaar te scheiden van de kunststofsmelt bij verontreinigingsniveaus tot 16%. Het werkt op zelfreinigende basis, met behulp van een roterende, geperforeerde trommel, waardoor er een smeltstroom van buiten naar binnen is. Terwijl hij ronddraait, verwijdert een schraper de verontreinigingen die op het oppervlak worden vastgehouden en leidt ze naar het afvoersysteem. Dit geeft de gebruiker een volautomatische en ononderbroken langdurige werking met uitstekende menging en homogenisatie van de smelt.

 

Te zien op de K

Bezoekers van K2022 kunnen het gebruik van de ERF350 live ervaren op de ENGEL-stand in het Circular Economy Forum in de buitenruimte tussen hallen 11 en 16. Daar wordt een mengsel van postindustriële polyolefinen gebruikt om oprolbare logistieke ladingdragers te produceren die bekend staan ​​als dolly pallets - vormdelen in grote volumes, zoals vaak gemaakt van gerecyclede materialen.

 

Focus op ...

Agenda

17 oktober 2023, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2023

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

Meer agendapunten »