KunststofenRubber.nl

Molecor presenteert op K2022 een nieuw record: TOM PVC-O DN1200 mm pijp (video)

26 september 2022 om 13:20 uur

Molecor presenteert op de K de PVC-O buis met grootste diameter ter wereld. Voor deze leiding met een diameter van 1200 mm werkt het bedrijf momenteel aan de certificering om bevolkingscentra te bevoorraden en om water van en naar reservoirs te pompen.


'Kunststof leidingsystemen voor watervoorziening en voor ondergrondse en bovengrondse drainage, riolering en irrigatie onder druk-Oriënteerde ongeplastificeerd poly(vynul chloride) (PVC-O ). Deel 1: Algemeen, Deel 2: Pijpen en Deel 5: Geschiktheid voor het systeem'.

 

TOM-buizen hebben volgens Molecor een reeks voordelen ten opzichte van traditionele materialen die worden gebruikt in toeleveringsnetwerken die het duurzamer en efficiënter maken:

 

  • een grotere hydraulische capaciteit, waardoor grotere hoeveelheden water kunnen worden getransporteerd
  • buitengewoon gedrag tegen waterslag, dankzij de gladheid van de binnenwanden, waardoor de drukval bij het watertransport wordt verminderd
  • de volledige waterdichte PVC-O-systeem, dat het verlies van getransporteerd water vermindert in vergelijking met andere systemen.

 

Geoppositioneringstool

Naast deze nieuwe diameter zal Molecor ook geoTOM presenteren, een nieuwe tool waarmee alle elementen die deel uitmaken van een netwerk ge-geopositioneerd kunnen worden. Alle producten kunnen worden gelokaliseerd, ongeacht de fabrikant. Op deze manier worden installatieprojecten gegenereerd en, in het geval van Molecor-producten, volledige traceerbaarheid van het werk nadat het is afgesloten, en zelfs in realtime, naast vele andere opties.

 

Molecor is van 19 t/m 26 oktober aanwezig in hal 16, stand B17 van de K beurs.

 

Focus op ...

Agenda

17 oktober 2023, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2023

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

Meer agendapunten »