KunststofenRubber.nl

K 2022: Sumitomo introduceert nieuwe snellopers voor verpakkingfabrikanten

04 oktober 2022 om 11:27 uur

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery zegt zijn positie als benchmark in de verpakkingssector duidelijk te willen maken en zet daarom vaart achter de ontwikkeling van volledig elektrische snellopers. Behalve de nieuwe PAC-E die debuteert op de K, komt het bedrijf ook met de El-Exis SP 420 Servo.


Laatgenoemde nieuwe snelloper doet niet onder voor de al bekende El-Exis modellen. Maar dankzij de servopomp en de volledig gesloten kniehevel is het energieverbruik verlaagd en zal de  verbeterde reinheid de fabrikanten van verpakkingsoplossingen zeker aanspreken. In eerste instantie zal de El-Exis SP Servo-serie worden uitgebreid in het medium klemkrachtbereik van 250 tot 420 ton. Zwaardere machines volgen daarna.

 

Arnaud Nomblot, directeur Business Development Packaging, legt het belang van de ontwikkeling uit:  "Bij hybride machines verbruikt de pomp die de accumulator oplaadt, om de hoge injectieprestaties te bereiken, ongeveer 50 procent van de totale energie die voor elke cyclus wordt gebruikt. Door de conventionele pomp te vervangen door een servopomp kunnen we nu dezelfde prestaties handhaven, maar verbruiken we aanzienlijk minder stroom." Net als bij de nieuwe PAC-E-machine wordt de reinheid geoptimaliseerd door de volledig gesloten kniehevel.

 

Circulaire PP-oplossingenDe El-Exis SP 420 Servo produceert op de K In een cyclustijd van 6 s van boter- en margarineverpakkingen van 500 gram met in-mould labelling (IML) en een 4+4 stapelmatrijs geleverd door Bazigos (Griekenland). Hierbij wordt gebruikgemaakt van en volledig recyclebaar uit het Bornewables-portfolio van Borealis dat geen afbreuk doet aan de prestaties. Het toont de haalbaarheid aan van de keuze voor circulaire PP-oplossingen voor verpakkingen en de aanzienlijke bijdrage die dit kan leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Andere betrokken partners zijn etikettenleverancier Karydakis (Griekenland), terwijl Campetella (Italië) de IML-automatisering en die van de zijdelingse uitname levert.

 

Lees meer over Sumitomo op de K in Kunststof en Rubber magazine 5 - 2022

 

Focus op ...

Agenda

17 oktober 2023, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2023

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

Meer agendapunten »