KunststofenRubber.nl

Autoband wordt kunstgrasveld wordt groen-dakpaneel

24 oktober 2022 om 14:38 uur

Groene daken liggen op panelen die vaak uit nieuw plastic worden gemaakt. Ceyes pakt dat anders aan en maakt het CE Green City paneel van rubberkorrels uit gebruikte kunstgrasvelden. Het paneel heeft zowel een drainerende als een retentiefunctie voor groene daken.


Het verhaal van het circulaire dakpaneel start bij een autoband. Aan het einde van hun gebruik als voertuigonderdeel worden ze gebruikt als rubbergranulaat voor kunstgrasvelden. Dit heeft een levensduur van 12 jaar en telt ongeveer 120 ton aan rubberkorrels. Wanneer de oude kunstgrasmat wordt gerecycled, blijft de rubberkorrel over. Deze vormt de basis voor de circulaire dakpanelen van Ceyes. Met een levensduur van 100+ jaar is het dakpaneel volgens de makers een zeer milieuvriendelijke oplossing en het paneel zelf is ook weer 100% recyclebaar.

 

Verkoelend effect

Het CE Green City panel biedt ook een oplossing tegen hittestress. Na een regenbui blijft er ongeveer 20 liter water in het paneel achter. Als het droog is, verdampt het water en zorgt het op een zomerse dag voor een koelende werking. ‘Daarbij is het materiaal zeer isolerend en heeft het een hoge geluidsreductie', aldus het bedrijf. ‘De CO2-footprint van de panelen uit rubber is circa vier keer zo laag als uit plastic.'

 

C40

Ceyes is aangesloten bij de C40 Cities Climate Leadership Group. Dit is een groep van bijna 100 steden over de hele wereld die een twaalfde van de wereldbevolking en een kwart van de wereldeconomie vertegenwoordigen. De missie van C40 is onder andere om de uitstoot van de aangesloten steden binnen tien jaar te halveren.

 

KVK Innovatie Top 100 

De CE Green City panel staat in de KVK Innovatie Top 100.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »