KunststofenRubber.nl

Braskem opent pop-up store over bio-based plastic op Rotterdam Centraal

07 november 2022 om 15:25 uur

Braskem opent Nederlands eerste pop-up store over bio-based plastic op Rotterdam Centraal

Braskem heeft de eerste Nederlandse bio-based plastic pop-up store geopend op Station Rotterdam Centraal. Hier kunnen bezoekers kennismaken met plastics gemaakt van suikerriet.


81% van de Nederlanders vindt de verschillende soorten duurzame kunststoffen verwarrend en 57% heeft nog nooit van bio-based plastics gehoord.

 

Gedurende de maand november wordt de stad Rotterdam in 3D gebouwd van gerecycled plastic, zodat bezoekers de stad kunnen zien groeien. De pop-up store is dagelijks open van 7 tot 30 november, van 8:00 tot 20:00 uur, behalve op zondag.

 

Bezoekers kunnen via een korte looproute ontdekken hoe het natuurlijke basismateriaal, suikerriet, omgetoverd wordt tot een bio-based plastic eindproduct, van melkfles tot ondergoed. Zintuigen worden geprikkeld aangezien het gehele productieproces kan worden ervaren door te proeven, voelen, zien en horen. Het hoogtepunt is de 3D-printer, waarmee de stad Rotterdam gebouwd zal worden vanuit gerecycled plastic.

 

Het Braziliaanse Braskem is 's werelds grootste biopolymerenproducent, met zijn Europese hoofdkantoor in Rotterdam. Als onderdeel van Braskems missie om net zero emissies in 2050 te bereiken, is het bedrijf van plan om de komende jaren zijn wereldwijde productiecapaciteit van bio-based plastic uit te breiden naar 1 miljoen ton tegen 2030. Daarmee wordt zijn huidige capaciteit vervijfvoudigd.

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »